Brand verwoest woning in Den Haag | Regio15.nl

Brand verwoest woning in Den Haag

th-dsc05770Den Haag - Voor de tweede keer deze avond moest de brandweer van Den Haag uitrukken voor een binnenbrand. Was het eerder op de avond raak op de Beresteinlaan, krap een uur later werd een brand gemeld aan de Papestraat; een straat die gelegen is in de Haagse binnenstad.


Naar aanleiding van deze melding rukten de tankautospuiten van de kazernes Den Haag-Centrum en Den Haag-Archipel, alsmede het redvoertuig van Den Haag-Centrum en de Officier van Dienst uit.

Eénmaal ter plaatse trof de bemanning van de gealarmeerde voertuigen een uitslaande brand aan. De brand woedde niet alleen op de tweede verdieping van het pand, alwaar de brand ontstaan was, maar was inmiddels doorgeslagen naar de zolderverdieping.

Onduidelijk was of er zich nog mensen in het pand bevonden; dit bleek al gauw niet meer het geval te zijn. Een vrouw had met haar hond het pand op tijd kunnen verlaten. De vrouw is door gealarmeerd ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken op rookinhalatie, maar hoefde niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis. Haar hond mankeerde gelukkig ook niets; de Dierenambulance hoefde niet ter plaatse te komen.

Gezien de uitslaande brand, in combinatie met de mogelijkheid dat er nog mensen in het pand waren en de datering van het pand, heeft de brandweer de brand opgeschaald naar 'middelbrand'. Dat wil zeggen dat de bemanning van beide tankautospuiten is ingezet.

Hoe de brand ontstaan is, is nog niet bekend. Wel is de schade enorm. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor het nemen van schadebeperkende maatregelen en draagt zorg voor opvang en bijstand van de bewoners.

Het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden vind u hier.

Foto's: Shane Alders en Erwin van der Lem

pape5a

dsc05747

dsc05810

pape2a

dsc05807

dsc05770

pape7a

dsc05822

dsc05818