Brand in flat Beresteinlaan | Regio15.nl

Brand in flat Beresteinlaan

dsc_7523thumbDen Haag - In een portiekflat aan de Beresteinlaan heeft vanavond korte tijd brand gewoed. De brand werd rond tien voor negen ontdekt.

Via 112 werd de brandweer gealarmeerd, waarna de meldkamer de bemanning van de kazernes Den Haag-Laak en Den Haag-Loosduinen de straat op dirigeerde. Met de tankautospuiten van beide kazernes, de autoladder van kazerne Loosduinen en de Officier van Dienst werd koers gezet richting het brandadres.

Eénmaal ter plaatse bleek er in het portiek gerommeld te zijn met de stroomvoorziening. De bemanning van de tankautospuit Den Haag-Loosduinen kon het incident alleen afhandelen, waardoor de tankautospuit van Den Haag-Laak retour naar de post kon.

Als gevolg van de brand heeft het betreffende portiek geen stroom meer. Dat betekent tevens dat de acht woningen in het portiek verstoken zijn van elektriciteit. Joulz is ter plaatse gekomen om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Buren hadden voorafgaande aan de stroomstoring een klap gehoord en een man weg zien lopen. De politie ging op zoek naar de man die dit veroorzaakt had.

Omdat het vermoeden bestond dat de man door de kortsluiting brandwonden had opgelopen en zich daardoor zou melden bij een EHBO, deden de agenten navraag bij ziekenhuizen. Hierdoor kon al snel een man met brandwonden - die voldeed aan het signalement - aangehouden worden in een ziekenhuis in Den Haag. De man bleek te hebben geprobeerd stroom af te tappen voor een in aanbouw zijnde hennepkwekerij in één van de woningen in de straat.

Zie ook het politie persbericht.

Foto's: Tim de Kleyn

dsc_7524

dsc_7527

dsc_7531

dsc_7533

dsc_7535

dsc_7536