Uitslaande brand in woning Bezuidenhoutseweg | Regio15.nl

Uitslaande brand in woning Bezuidenhoutseweg

t-dsc02662Den Haag – Vlak na de middag is er een uitslaande brand uitgebroken in een twee-onder-één-kap woning aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag, nabij de N14.

De brand woedde op de zolder van het pand en veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. Kort na aankomst van de brand werd om 12.11 uur opgeschaald naar 'middelbrand'. Tevens werd een tweede hoogwerker ter plaatse gevraagd. Om 12.34 uur kwam het bericht 'grote brand'. Dit houdt in dat er een 3e (en in dit geval 4e) tankautospuit en ondersteunende eenheden, zijn gealarmeerd.

De brand is mogelijk ontstaan doordat de bewoonster een kaars heeft laten branden en werd ontdekt door mensen die aan de overkant aan het werk waren. Zij hebben aangebeld en de bewoonster op de rookontwikkeling gewezen die onder de dakpannen vandaan kwam. De bewoonster heeft daardoor het pand op tijd weten te verlaten en heeft haar hond mee kunnen nemen. De kat des huizes is nog niet gevonden en heeft hopelijk het pand via het aanwezige kattenluik weten te verlaten.

De brandweer heeft met een binnenaanval nog geprobeerd de brand te blussen, maar door de intense hitte werd dit onmogelijk en is de brand daarna alleen nog van buiten bestreden.

Een politieagente die in de buurt in de rook het verkeer stond te regelen, is door collega's naar het ziekenhuis gebracht omdat zij symptomen van rookinhalatie vertoonde.

De schade aan de getroffen woning is groot; het pand is voorlopig onbewoonbaar. De buren liepen rook- en waterschade op.

Vanwege de brand is de Bezuidenhoutseweg tussen de N14 en de Hofzichtlaan in beide richtingen afgesloten geweest.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Op de site van Marofer staat ook een video-opname van deze brand.

Foto’s: Machiel Janssen, Rene Hindriks, Mike

w-foto

w-img_0731

w-img_0749

w-img_0736

w-img_0744

w-dsc02628

w-img_0748

w-img_0758

w-dsc02662

w-img_0789

w-img_0798

w-dsc02640

w-p9090572