Grote brand stadhuis Zoetermeer | Regio15.nl

Grote brand stadhuis Zoetermeer

t-mrf_2583Zoetermeer – In het stadhuis van Zoetermeer heeft een relatief klein brandje, een grote brandweerinzet tot gevolg gehad.

De brandweer werd omstreeks half acht gealarmeerd voor een binnenbrand in het stadhuis van Zoetermeer. Eenmaal ter plaatse bleek dat de brand zich in het plafond bevond. Vanwege de onduidelijkheid over de grootte van de brandhaard en de exacte locatie is er opgeschaald naar "grote brand". Dit nader bericht was dus meer bedoeld om extra personeel ter plaatse te krijgen, dan dat het iets zei over de daadwerkelijke omvang van de brand.

Dit extra personeel was nodig om te helpen zoeken naar de brandhaard, door middel van het slopen van een deel van het plafond in de publieksruimte.

Het gebouw was voor aankomst van de brandweer door de bedrijfshulpverlening ontruimd. De brandweer heeft het gebouw nogmaals doorzocht om zeker te zijn dat er niemand was achtergebleven. Gezien het tijdstip (19:30 uur) waren er uiteraard niet veel mensen meer in het pand aanwezig.

Aan de buitenkant van het pand zijn geen rook of vlammen te zien geweest. Het gaat zeer waarschijnlijk meer om een 'zoekplaatje'.

Update 20:30 uur: het sein 'brand meester' is inmiddels gegeven. Het ging inderdaad om een relatief kleine brand in een aantal lichtarmaturen in de publieksruimte. De brand is ontdekt en gemeld door het aanwezige schoonmaakpersoneel.

De raadsvergadering, die als gevolg van de gebeurtenissen geschorst was, is inmiddels weer hervat en het gebouw mag dus weer door het publiek betreden worden.

Morgen zal verder gekeken worden hoeveel schade het gebouw exact heeft opgelopen. Stichting Salvage komt ter plaatse om de gemeente te ondersteunen bij het beperken en herstellen van de schade.

Het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) vind u hier.

Foto's: Martijn Roggeveen, Sonja Ferwerda, Willem Pos

w-dsc_4072

w-dsc_4180

w-dsc_4716

w-dsc_4727

w-dsc_4046

w-mrf_2585

w-dsc_4219

w-dsc_4789

w-mrf_2614