Middelbrand in woning Koningsstraat | Regio15.nl

Middelbrand in woning Koningsstraat

img-e72-258thumbDen Haag – Vanmiddag heeft korte tijd brand gewoed in een appartement aan de Koningstraat/hoek Hoefkade.


De politie werd rond tien over half drie gebeld met de mededeling dat er rook zou komen uit een benedenwoning, die deel uitmaakt van een portiekflat van vijf bouwlagen aldaar. Hierop heeft de politie meteen de brandweer verwittigd en zijn politie- en brandweereenheden ter plaatse gegaan.

Ook een ambulance werd op voorhand die kant op gestuurd. Eenmaal ter plaatse heeft de brandweer vrijwel gelijk opgeschaald naar middelbrand, omdat niet duidelijk was of er nog bewoners in het pand aanwezig waren. Dat bleek niet het geval. De brand ging gepaard met veel rook; de politie heeft dan ook een ruime afzetting gecreëerd rond de flat.

De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in de woonkamer, doch de gehele woning zit onder de roet. De bewoner zal de woning dus zeker niet snel kunnen betrekken.

Ook naastgelegen woningen zijn door de brandweer geïnspecteerd, maar daar zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Een Salvage-coördinator zal ter plaatse komen om de bewoners bij te staan en te helpen bij het beperken van de schade. er zijn geen gewonden bij de brand gevallen.

Foto’s: Barbera Paardekooper, Marco, Erwin van der Lem en Maurice Schotman

img_8394

img_8404

img_8418

img_8429

w-dscf9515

img_8440

img_8450

img_8456

img_8000

img_8020

w-brand02a

img_8033

w-brand06a