Brand in woning Marcellus Emantslaan | Regio15.nl

Brand in woning Marcellus Emantslaan

t-05102010256Voorburg - Bij een brand in een woning aan de Marcellus Emantslaan is de bejaarde bewoonster gewond geraakt.

De brand woedde in de keuken. Bij aankomst van de eerste politie-eenheden zijn twee politieagenten naar binnen gegaan en hebben de bewoonster uit de woning gehaald. Later is zij verder naar beneden gebracht en verzorgd door de bemanning van de inmiddels gealarmeerde ambulances. Zij is uiteindelijk met verschijnselen van rookinhalatie naar het ziekenhuis gebracht.

De twee politieagenten zijn ter plaatse behandeld, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. Hetzelfde gold voor twee medebewoners van het flatgebouw; ook zij konden na controle weer naar hun woning terugkeren.

De keuken van de getroffen woning is volledig uitgebrand; de rest van de woning liep zware rook- en roetschade op. Door de goede compartimentering van het gebouw zijn de omliggende woningen vrijwel onbeschadigd gebleven.

Het flatgebouw is ontruimd geweest. Plaatselijke ondernemers van de onderliggende winkels stonden de bewoners bij door stoelen uit hun winkels buiten op de stoep te zetten. Hierdoor konden de mensen even rustig konden gaan zitten, totdat de brandweer haar werkzaamheden had afgerond.

Een functionaris van Salvage is ter plaatse gekomen om de schadeafhandeling te coördineren.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Rene Hindriks

{flv}20101005{/flv}

Foto's: Faraaz Bhoelan, Rene Hindriks en Marco Vos

w-05102010256

w-emants092

w-emants002

w-emants012b

w-emants107

img_8331

img_8338

w-emants113

img_8347

w-emants124

img_8361