Woningen ontruimd na kelderbrand | Regio15.nl

Woningen ontruimd na kelderbrand

t-img_4250Den Haag - In verband met een kelderbrand in de Betje Wolffstraat moesten vannacht meerdere woningen in een portiek worden ontruimd.

Rond kwart voor vier werd de brand ontdekt en deze veroorzaakte veel rook in het portiek. Een deel van de bewoners is desondanks via het trappenhuis naar buiten gegaan. Een ander deel vluchtte echter naar hun balkon. De inmiddels gealarmeerde brandweer van de kazernes Den Haag-Laak en Den Haag-Loosduinen heeft hen daar middels ladders en de hoogwerker vanaf weten te halen.

Het gaat om 12 volwassenen en twee kinderen. Zij zijn door het gealarmeerde ambulancepersoneel - er zijn in totaal 3 ambulances ingezet - nagekeken op verschijnselen van rookinhalatie en voor het grootste deel tijdelijk opgevangen door buren. Uiteindelijk zijn twee personen voor nadere controle vervoerd naar het ziekenhuis. Een hond uit één van de woningen is voor opvang meegenomen door de dierenambulance.

Vanwege de inzet van de bemanning van beide tankautospuiten is het nader bericht 'middelbrand' gegeven. Omstreeks tien over vijf is het nader bericht 'brand meester' gegeven.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden

Foto's: o.a. Mikey

w-img_4204_-1

w-img_4213_-1

w-img_4218_-1

w-img_4230

w-img_4232

w-img_1806

w-img_4248

w-img_4250