Middelbrand in portiekwoning Stuwstraat | Regio15.nl

Middelbrand in portiekwoning Stuwstraat

th-img_0715Den Haag - Vanavond was de politie in de Stuwstraat aanwezig voor een melding. Echter, tijdens het afhandelen van deze melding, zagen de agenten rook komen uit een woning elders in de straat.

Hierop hebben zij via de meldkamer de brandweer laten alarmeren. Via de politie werd inmiddels ook bekend dat er mogelijk nog één of meerdere personen in de woning aanwezig waren.

Vanwege de zoekactie die hierdoor in de woning is ontstaan, is de bemanning van beide tankautospuiten ingezet. Hierop is opgeschaald naar 'middelbrand'. Uiteindelijk bleek de bewoner niet thuis te zijn.

De brand woedde in een woning op de derde woonlaag en is in de slaapkamer ontstaan.

Meerdere omliggende woningen zijn door de brandweer ontruimd. De twaalf bewoners van deze woningen zijn tijdelijk door de politie opgevangen. Drie van deze omwonenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken op rookinhalatie, maar niemand hoefde vervoerd te worden.

De woning waar de brand was heeft rook- en roetschade en de woning daaronder waterschade. Op de woning van de brand na, konden alle woningen na ongeveer een uur weer betrokken worden.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer

{flv}20101128e{/flv}

Foto's: Ferrie van der Geer en Marco Vos

w-stuw2

w-stuw5

w-stuw6

wmar-img_0715

wmar-img_0721

wmar-img_0729

wmar-img_0732

wmar-img_0736