Middelbrand in woning Wassenaar | Regio15.nl

Middelbrand in woning Wassenaar

th-dsc_0918Wassenaar - In een woning aan de Van Oldenbarneveltweg heeft vanavond een korte, maar felle brand gewoed.


De brand is ontstaan in de keuken aan de achterzijde van de woning en was uitslaand. Eenheden van de kazernes Wassenaar en Leidschendam-Voorburg hebben de brand bestreden. Daarbij is de brand door de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'.

De oorzaak van de brand moet gezocht worden in een vlam die in een pan was geslagen. De bewoonster heeft nog een bluspoging ondernomen, maar raakte hierbij gewond. Haar brandwonden zijn door het ambulancepersoneel behandeld. Aangezien de brand ook gepaard ging met veel rook, heeft het ambulancepersoneel de vrouw ook onderzocht op mogelijke rookinhalatie.

Na behandeling in de ambulance hoefde het slachtoffer echter niet vervoerd te worden, waarna zij verder door buren is opgevangen.

De keuken van het slachtoffer is geheel uitgebrand. Andere delen van het huis liepen forse schade op. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen voor het bijstaan van de bewoonster en het regelen van de schade.

De brandweer heeft in aangrenzende woningen diverse metingen verricht op onder andere de aanwezigheid van koolmonoxide.

Het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden (VRH) vindt u hier.

Video: Rene Hendriks


Foto's: Arthur van Wezel, Pascal de Haas

waw-dsc_0917

waw-dsc_0918

dsc_8546-2

dsc_8547-2

dsc_8554-2

dsc_8560-2

dsc_8579-2

dsc_8586-2

dsc_8587-2

dsc_8597-2

dsc_8576-2

dsc_8604-1


Mogelijke tekst:
Zondagavond heeft er een uitslaande brand gewoed in een woning aan de Van Oldenbarneveltweg. De brand, die rond 21.15 uur ontdekt werd, woedde in de keuken van de woning. Brandweerlieden van de kazernes Wassenaar en Leidschendam-Voorburg hebben gezamenlijk de brand bestreden. De keuken is geheel uitgebrand; over de oorzaak van de brand is niets bekend. De bewoonster van het pand is door ambulancepersoneel nagekeken op rook-inhalatie, maar hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Foto + tekst: Pascal de Haas (www.regio15.nl)