Middelbrand in woning | Regio15.nl

Middelbrand in woning

brandweer-lampen

imagesDen Haag - In een woning aan de Jacob Catsstraat heeft vanmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde hierbij op naar ´middelbrand´.


Door een nog onbekende oorzaak ontstond er brand in de woonkamer van een woning op de tweede etage. Daarbij is vermoedelijk een bankstel in brand geraakt.

De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. Doordat de bewoners van de betreffende woning het pand waren ontvlucht zonder de deur achter zich dicht te trekken, vulde het portiek zich ook met rook. De dakventilatie van het portiek is na aankomst van de brandweer opengezet, ten einde de rook de kans te geven zich naar buiten te begeven.

Op het moment van de brand waren een aantal bewoners van omliggende woningen thuis; deze hebben onder begeleiding van de brandweer hun woning verlaten.

De schade aan het pand door rook en roet is aanzienlijk. De woonkamer en de keuken zijn dermate beschadigd, dat de woning op het moment niet bewoonbaar is. Bewoners van omliggende woningen hebben, nadat de brandweer diverse metingen had verricht en met een overdrukventilator de boel had geventileerd, hun woning weer kunnen betreden. In die woningen is sprake van lichte schade.

Omdat de oorzaak van de brand onduidelijk is, gaat de recherche een onderzoek instellen. Totdat er meer duidelijkheid over die oorzaak is, wordt het pand beschouwd als 'plaats delict'. Dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat er opzet in het spel is; een technische oorzaak (bijvoorbeeld kortsluiting) is ook goed mogelijk.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer

2011-01-31-01

w-IMG_5142

w-IMG_5149

2011-01-31-02

2011-01-31-03