Middelbrand na brandstichting Prinses Beatrixlaan | Regio15.nl

Middelbrand na brandstichting Prinses Beatrixlaan

20110201-a4 DSC_4885 - thumbRijswijk - Vanavond heeft brand gewoed in een gebouwtje van Rijkswaterstaat, bovenaan de oprit van de A4 richting Amsterdam.


Politieagenten stelden een onderzoek in naar een onbeheerde personenauto, die in het Wilhelminapark geparkeerd stond. De auto stond op een vreemde plek geparkeerd, vlakbij de uitgang naar de Prinses Beatrixlaan. Terwijl een surveillance-eenheid in het park zocht naar de mogelijke bestuurder, zag een andere eenheid, die op weg was naar een andere melding, dat nabij het voormalige kantoor van Rijkswaterstaat aan de Prinses Beatrixlaan een 45-jarige man liep.

Vrijwel direct zagen de agenten een forse rookontwikkeling uit het pand komen. De agenten zagen dat de man naar de geparkeerde auto liep en in wilde stappen. De man werd direct aangehouden op verdenking van brandstichting.

De gealarmeerde tankautospuit van post Rijswijk schaalde vanwege de problematische waterwinning op deze locatie op naar 'middelbrand'.

Hierop zijn de hoogwerker van Rijswijk, een extra tankautospuit van kazerne Den Haag-Laak en het adembeschermingsvoertuig van Delft ter plaatse gestuurd. Zij werden even later gevolgd door een haakarmbak met watercontainer uit Delft. Hierop kon met een efficiënte blussing worden begonnen. De brandweer wilde voorkomen dat het gebouwtje zou uitbranden, vanwege de mogelijke aanwezigheid van asbest.

Rond 23.30 uur kon het nader bericht 'brand meester' worden gegeven. Hierna werd vanwege de mogelijke aanwezigheid van asbest de zogenaamde 'asbestprocedure' opgestart. Dat hield onder meer in dat alle betrokken brandweerlieden hun bluskleding moesten inleveren. De oprit van de A4 in de richting van Amsterdam was vanwege de brand tijdelijk afgesloten.

Kijk hier voor het persbericht van de politie Haaglanden.

Video: René Hendriks

Foto's: Tim de Kleyn

DSC_4867

DSC_4869

DSC_4871

DSC_4880

DSC_4881

DSC_4885

DSC_4889