Grote brand in schuren Groeneweg | Regio15.nl

Grote brand in schuren Groeneweg

DSC_9253

t-DSC_9308's-Gravenzande - In een aantal schuren en een garage bij een woning aan de Groeneweg in 's-Gravenzande heeft vanmorgen vroeg een grote brand gewoed.


Aanvankelijk werd rond 04.20 uur een buitenbrand gemeld aan de Groeneweg. Hierop is de tankautospuit van Naaldwijk gealarmeerd. Al snel werd duidelijk dat het niet om een buitenbrand ging, maar dat er een brand in een schuur was achter een woning aldaar en dat de brand uitslaand was. Hierop zijn extra eenheden uit Maasdijk en Monster ter plaatse gekomen. Niet lang daarna (04.31 uur) werd opgeschaald naar 'middelbrand' en om 04.37 uur zelfs naar 'grote brand'. Hierop zijn extra tankautospuiten uit De Lier en 's-Gravenzande en ondersteunende eenheden uit Pijnacker-Nootdorp, Den Haag en De Lier gealarmeerd.

De brand lijkt dus te zijn ontstaan in een schuur achter de woning en heeft zich uitgebreid naar een schuur ernaast, alsmede de garage die zich naast de woning bevindt. De opschaling had te maken met de omliggende bebouwing en met de waterwinning. De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling; hierdoor heeft een deel van Naaldwijk onder de rook gestaan.

Twee omliggende woningen zijn ontruimd geweest en de bewoners daarvan zijn tijdelijk opgevangen door de buren.

In de borstwering van één van de schuren bleek asbesthoudend materiaal te zijn verwerkt. In verband hiermee heeft de brandweer de directe omgeving van de brand afgezet. Een gespecialiseerd bedrijf zal  nader onderzoek uitvoeren. Er is geen sprake van asbestbesmetting buiten het terrein.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Er is een ambulance ter plaatse geweest, maar dat is protocol bij een brand van deze omvang. Er zijn geen berichten van gewonden of mensen die rook geïnhaleerd hebben.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Danny Botman

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Danny Botman

w-DSC_9252

w-DSC_9277

w-DSC_9225

w-DSC_9295