Middelbrand in woning Dirk Hoogenraadstraat | Regio15.nl

Middelbrand in woning Dirk Hoogenraadstraat

20110227-scheveningen3t-SanBar_IMG_7761Den Haag - In de Dirk Hoogenraadstraat, in het stadsdeel Scheveningen, is vannacht even voor twee uur brand ontstaan in een eengezinswoning.


De brand is vermoedelijk ontstaan door de open haard in de woning en werd ontdekt door de bewoners, die wakker werden van de rook. Het vuur heeft zich via de betimmering van de open haard naar de balkenlaag in het plafond van de woonkamer verplaatst. Bij aankomst van de brandweer leek er aanvankelijk sprake van een kleine brand. Al snel bleek de vuurhaard zich in het plafond van de woonkamer te bevinden. De brandweer moest een groot deel van het plafond en van de slaapkamervloer op de eerste verdieping verwijderen om de brand te blussen.

De brandweer is vervolgens nog enige tijd bezig geweest met nabluswerkzaamheden, het ventileren van de woningen en het verrichten van metingen. Vanwege de inzet van de bemanning van twee tankautospuiten hiervoor is het nader bericht 'middelbrand' gegeven. Brandweervoertuigen van de kazernes Den Haag-Scheveningen en Den Haag-Archipel hebben de brand bestreden.

Er is een ambulance ter plaatse geweest om bewoners na te kijken op eventuele rookinhalatie. Niemand hoefde te worden vervoerd. Een coördinator van Stichting Salvage was ter plaatse en zal de bewoners bijstaan bij het verder regelen van schade, onderdak etc.

Video: Ferrie van der Geer

Video: Shane Alders:

Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_IMG_6485

w-SanBar_IMG_6487

w-SanBar_IMG_6490

w-SanBar_IMG_7750

w-SanBar_IMG_7751

w-SanBar_IMG_6493

w-SanBar_IMG_7756

w-SanBar_IMG_7761

w-SanBar_IMG_7765

w-SanBar_IMG_7774

w-SanBar_IMG_6502