Bewoonster overleden na brand in woning | Regio15.nl

Bewoonster overleden na brand in woning

20110228-tulpentuin

IMG_1908 - thumbVoorburg - Op de Tulpentuin is vanmorgen een bewoonster overleden na een brand in haar woning.


De brandweer werd rond 07.45 uur door omwonenden gealarmeerd, omdat er bij de woning een brandlucht geroken werd. Hierop is de tankautospuit van kazerne Leidschendam-Voorburg met prio1 ter plaatse gegaan. Bij aankomst werd geconstateerd dat de ramen van de woning aan de binnenkant beroet waren. De brandweer is vervolgens de woning binnengetreden en heeft daar geconstateerd dat er een brandje woedde; deze was snel geblust.

Bij onderzoek van de woning werd vervolgens in de keuken de 87-jarige bewoonster aangetroffen, die geen teken van leven vertoonde. Hierop zijn brandweermensen begonnen met reanimeren en zijn enkele ambulances en een motorambulance gealarmeerd. Alle hulp mocht echter niet baten; de bewoonster bleek inmiddels te zijn overleden.

Volgens omwonenden hadden zij om 02.30 uur vannacht een klap gehoord en glasgerinkel, maar hadden zij hier verder geen aandacht aan besteed. Vermoedelijk is de brand toen al ontstaan. De bewoner is waarschijnlijk door rookinhalatie om het leven gekomen. De technische recherche is inmiddels ter plaatse gekomen en heeft een 'plaats delict' gemaakt, teneinde onderzoek te kunnen doen.

Update: Het politieonderzoek heeft uitgewezen dat de bewoonster om het leven is gekomen als gevolg van rookinhalatie.

Het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden staat hier.

Video: René Hendriks

Foto's: René Hendriks en Piet de Ruyter

IMG_1899

IMG_1901

IMG_1904

IMG_1908

IMG_1909

w-IMG_2629