Middelbrand Van Ostadelaan Rijswijk | Regio15.nl

Middelbrand Van Ostadelaan Rijswijk

20110404-hout

DSC_0430-thumb

Rijswijk - Rond middernacht heeft er een uitslaande brand gewoed in een woning aan de Van Ostadelaan; hierbij zijn twee personen gewond geraakt.


De brand woedde in een woning op de tweede etage van een portiekflat en was uitslaand. Vanwege de brand moesten de zes woningen in het portiek ontruimd worden.

De bewoonster van de brandende woning wist zichzelf in veiligheid te brengen, maar ademde hierbij rook in en liep brandwonden op aan haar handen. De bewoonster van de woning boven de brand, kon door de enorme hoeveelheid zwarte rook die in het portiek stond de woning niet meer verlaten. De brandweer heeft haar met behulp van een hoogwerker uit de woning gered. Ook deze dame had rook ingeademd. Beide dames werden naar ziekenhuizen vervoerd in respectievelijk Delft en Den Haag.

Uit één van de woningen is een poes gered. Het beestje werd meteen door het personeel van de dierenambulance geholpen. Twee andere poezen zijn tijdens de brand niet aangetroffen.

Vanwege de inzet van beide tankautospuiten heeft de brandweer opgeschaald naar 'middelbrand'. De brandweer had de brand snel onder controle, maar is nog geruime tijd bezig geweest met het ventileren van de woningen en het portiek. Daarna hebben zij metingen verricht en kon worden bekeken of men terug naar de woning kon.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk een vergeten brandende kaars. De getroffen woning is zwaar beschadigd en de bewoonster zal elders moeten worden gehuisvest. Hierbij zal een coördinator van Stichting Salvage bijstand verlenen.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ricardo Bonsang, Sander Paardekooper en Marofer

DSCN0682

DSCN0688

DSCN0691

DSCN0702

DSCN0730

DSCN0764

DSCN0782

MRF_8451

MRF_8459

w-SanBar-ostade_IMG_7512