Personen van balkon gered bij brand | Regio15.nl

Personen van balkon gered bij brand

Woensdag is om ongeveer 10.30 uur brand uitgebroken in een portiekwoning op de begane grond aan het Margarethaland. De woning brandde grotendeels uit. De bewoner had veel rook ingeademd en is voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Bij aankomst van de brandweer was er sprake van hevige rookontwikkeling, onder andere in het portiek. De bewoner van de parterrewoning werd buiten aangetroffen. De bewoners van de andere woningen in hetzelfde portiek konden vanwege de rook in het trappenhuis niet langs de normale weg naar buiten. Vanaf het balkon van de woning direct boven de brand werden drie mensen via een ladder door de brandweer in veiligheid gebracht. De bewoners van de overige woningen zijn later onder begeleidng van de brandweer via het trappenhuis naar buiten gekomen.

Naast de parterrewoning werden 5 woningen ontruimd. Daarbij werden ook 4 katten en een aantal kooien met ratten en hamsters naar buiten gebracht. 3 personen werden ter plaatse door de ambulancedienst gecontroleerd op eventuele rookvergifitging. De huisdieren werden opgevangen door de dierenambulance. Na intensief ventileren konden 5 woningen na enige tijd weer worden vrijgegeven. De woning op de begane grond brandde grotendeels uit, in de overige woningen ontstond lichte rookschade.

De totale schade is nog niet bekend. Naar de oorzaak van de brand wordt door de politie een onderzoek ingesteld.

Melding brandweer : 10.31 uur
Ter plaatse : 10.35 uur
Brand meester : 10.50 uur
Einde incident : 12.57 uur
Ingezet personeel : 19
Ingezette voertuigen : 5

Foto's: Machiel Janssen