Wasdroger veroorzaakt brand in woning | Regio15.nl

Wasdroger veroorzaakt brand in woning

goudenregenplein2th-DSC_4833Den Haag - Een wasdroger heeft vanavond een uitslaande brand veroorzaakt in een woning aan het Goudenregenplein.


Omwonenden bemerkten dat er rook en vlammen uit het dak van de woning kwamen en alarmeerden de brandweer. De bewoners van het pand konden gelukkig tijdig hun woning verlaten en hebben dit zelf aan de brandweer doorgegeven. Brandweereenheden van de kazernes Den Haag-Scheveningen en Den Haag-Centrum hebben de brand bestreden. Hierbij zijn beide tankautospuiten ingezet en daarom is opgeschaald naar 'middelbrand'.

De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een wasdroger die op zolder stond te draaien. Het vuur greep snel om zich heen en heeft zich door het dak een weg naar buiten gebaand. De brandweer had de brand echter snel onder controle en kon ongeveer na een half uur het sein 'brand meester' geven. Bij de blussing zijn delen van het dak verwijderd om er zeker van te zijn dat het vuur zich niet verder had uitgebreid.

Twee volwassenen en een kindje zijn door het ambulancepersoneel onderzocht op eventuele rookinhalatie; zij hoefden echter niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Een coördinator van stichting Salvage is ter plaatse gekomen in verband met de schadeafhandeling.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Thomas Pos, Mike Boer en Dejan Jeremic

WDJ-IMG_3977

WDJ-IMG_3994

WDJ-IMG_3995

WTP-DSC_4785

WTP-DSC_4787

WTP-DSC_4810

WTP-DSC_4830

WMB-Middelbrand goudenregenplein_IMG_9585

WMB-Middelbrand goudenregenplein_IMG_9595

WMB-Middelbrand goudenregenplein_IMG_9605