Uitslaande brand in woning Valthestraat | Regio15.nl

Uitslaande brand in woning Valthestraat

SAM_1387

t-TDK_7272Den Haag - In een woning aan de Valthestraat heeft vanmorgen een uitslaande brand gewoed. De brand woedde in een portiekwoning op de eerste verdieping en werd even voor elf uur ontdekt.


De brandweer, die snel ter plaatse was, had de brand snel onder controle. Helaas kon niet worden voorkomen dat de woonkamer grotendeels is uitgebrand en dat de rest van de woning flinke rook- en roetschade heeft opgelopen. Hierdoor is de woning onbewoonbaar geworden.

De brandweer heeft bij de blussing beide tankautospuiten ingezet en daarom is opgeschaald naar 'middelbrand'. De brand is vermoedelijk bij een bankstel in de woonkamer ontstaan.

De omliggende woningen hebben geen schade opgelopen door de brand. Er zijn als gevolg van de brand geen gewonden gevallen; zowel de bewoners van de getroffen woning, als die van het huis erboven waren niet thuis. De bewoonster van de getroffen woning kwam tijdens de bluswerkzaamheden aangelopen. ZIj is opgevangen op een nabijgelegen politiebureau, om aldaar van de schrik te bekomen.

Een functionaris van stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners bij te staan met onder andere het regelen van de tijdelijke huisvesting. De getroffen woning is voorlopig onbewoonbaar.

Kijk hier voor het persbericht van de Veiligheidsregio Haaglanden.

Foto's: Tim de Kleyn en Gina Jansen

w-SAM_1387

w-SAM_1397

w-SAM_1394

TDK_7271

TDK_7275

TDK_7284

TDK_7295v

TDK_7301v

TDK_7307