Brand in net geopende tandartsenkliniek | Regio15.nl

Brand in net geopende tandartsenkliniek

generaalberenschotlaanth-IMG_0026Rijswijk - In een tandartsenkliniek aan de Generaal Berenschotlaan heeft vanmiddag een hardnekkige brand gewoed.


De brand werd even na twee uur ontdekt in het pand, dat na een grondige renovatie net enkele weken geopend was. Brandweereenheden van de kazernes Rijswijk en Den Haag-Laak werden met prio1 ter plaatse gestuurd. Zij moesten zich met de nodige moeite toegang verschaffen, omdat de kliniek voorzien was van allerlei inbraakwerende maatregelen. Nader onderzoek maakte duidelijk dat de brand inmiddels in het dak was geslagen. De brand ging gepaard met veel rook. Dat de brand in het dak zat, bemoeilijkte de blussing.

Pas nadat de brandweer gaten in het dak had gezaagd en zich op die manier een toegang had verstrekt tot de brandhaard, kon de brand definitief worden geblust. Ondanks de langdurige inzet van de brandweer, was het nader bericht 'kleine brand'. Het is niet bekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De schade aan het pand is in elk geval groot; een functionaris van Salvage is ter plaatse gekomen om de gedupeerden bij te staan bij de schadeafhandeling.

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: René Hendriks en Kaylee Houwaart

WRH-IMG_0001

WRH-IMG_0003

WRH-IMG_0009

WRH-IMG_0013(2)

WRH-IMG_0026

WRH-IMG_0029

w-IMG_0040