Ontruiming na brandje in ziekenhuis | Regio15.nl

Ontruiming na brandje in ziekenhuis

westeindeth-IMG_2262Den Haag - Een klein brandje in een toilet heeft er voor gezorgd dat het Medisch Centrum Haaglanden, locatie Westeinde, deels ontruimd moest worden.


Even voor half vier ging daar een automatische brandmelder af en daarop werd de tankautospuit van kazerne Den Haag-Centrum gealarmeerd. Niet lang daarna werd vanuit het ziekenhuis doorgegeven dat er daadwerkelijk iets brandde en hierop werden meer brandweervoertuigen derwaarts gestuurd, met de melding 'binnenbrand'.

Ondertussen had de bedrijfshulpverlening van het ziekenhuis een deel van het pand ontruimd. Enkele tientallen personen moesten hierdoor even buiten wachten. Gezien het mooie weer gelukkig geen straf. Er hoefden in elk geval geen verpleegafdelingen ontruimd te worden.

Na onderzoek bleek dat er op een toilet door nog onbekende redenen een handdoekapparaat vlam had gevat. Dit ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brand zelf was snel geblust, maar het ventileren, onder andere met behulp van overdrukventilatoren, nam enige tijd in beslag.

Video: Marco Mattheijer

Foto's: Marco Mattheijer

WMM-IMG_2268

WMM-IMG_2272

WMM-IMG_2289

WMM-IMG_2299

WMM-IMG_2312