Verkeershinder door autobrand N44 | Regio15.nl

Verkeershinder door autobrand N44

rijksstraatweg

th-DSC_1133Wassenaar - Een autobrand heeft zaterdagavond tot een behoorlijke verkeershinder geleid op de N44, ter hoogte van hectometerpaaltje 22,1.


Even na half 9 werden brandweermensen van de kazerne Wassenaar gealarmeerd voor een autobrand op genoemde locatie. Ter plaatse bleek het om een taxi te gaan, waarbij in elk geval iedereen de auto veilig had kunnen verlaten. Het is overigens onbekend of de taxi op dat moment passagiers vervoerde.

Door omstanders was al met een poederblusser een eerste blussing uitgevoerd; hierna heeft de brandweer deze taak overgenomen met een straal hoge druk.

Vanwege een andere (zwaardere) melding, waarbij er sprake zou zijn van een brand onder een boomhut met kinderen even verderop langs de A44, heeft de bevelvoerder van de tankautospuit Wassenaar in overleg met de meldkamer de afweging gemaakt om ter plaatse te gaan bij de andere melding en zodoende werd de tankautospuit van Leidschendam-Voorburg gealarmeerd om de taak bij de taxi over te nemen. Uiteindelijk bleek de andere melding loos alarm te zijn.

Vermoedelijk is de brand in de taxi door kortsluiting ontstaan. Aangezien de taxi niet meer in staat was om zelf te rijden, is deze door een berger weggesleept.

Door de brand ontstond er grote verkeershinder op beide rijbanen van de N44. De rijbaan richting Den Haag, alwaar de brandende taxi stond, werd vanaf de Rozenweg tot de Lange Kerkdam afgesloten. Verkeer werd omgeleid via het Rozenplein, dan wel via de parallelrijbaan. Richting Amsterdam was ter hoogte van het incident één rijstrook afgesloten.

Video: Arthur van Wezel

Foto's: Arthur van Wezel en Pascal de Haas

DSC_1133

DSC_1134

DSC_1141

DSC_1145

DSC_1148

DSC_1150

DSC_1151

DSC_0357

DSC_0361

DSC_0367