Middelbrand in woonzorgcentrum De Sonneruyter | Regio15.nl

Middelbrand in woonzorgcentrum De Sonneruyter

20110901-Sonneruytert-SanBar_Sonnenburg_IMG_8685Voorburg - Een brandje in een berging van een aanleunwoning van Woonzorgcentrum De Sonneruyter heeft vanavond veel rook veroorzaakt.



Een alert personeelslid constateerde lichte rook in een gang waarna zij onmiddellijk een handbrandmelder activeerde.

Bij aankomst van de brandweer was de bewoonster van de op de derde verdieping gelegen aanleunwoning door het personeel al in veiligheid gebracht. Ook de drie naastgelegen woningen waren inmiddels ontruimd. Het aanwezige personeel heeft daarna ook de acht overige woningen op deze verdieping ontruimd in verband met rook op de gangen.

De bewoonster en een tweede persoon zijn door de ambulancedienst nageken voor mogelijke rookinhalatie. Beide hoefden niet vervoerd te worden naar het ziekenhuis.De brandweer had het brandje  snel onder controle. De brand is door onbekende oorzaak ontstaan in de interne berging van de woning. Alle bewoners konden, na ventilatie en meting door de brandweer, terug naar hun woning. Voor de bewoonster van de woning waar de brand is onstaan is in het verzorgingstehuis direct een vervangende woning geregeld.

Een coördinator van Salvage is ter plaatse geweest om te helpen bij de eventuele schade-afwikkeling.

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Sander Paardekooper

w-SanBar_Sonnenburg_IMG_8672

w-SanBar_Sonnenburg_IMG_8681

w-SanBar_Sonnenburg_IMG_8683

w-SanBar_Sonnenburg_IMG_8685

w-SanBar_Sonnenburg_IMG_8687

w-SanBar_Sonnenburg_IMG_8688