Haagse markt onder strenge voorwaarden gedeeltelijk weer open | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Haagse markt onder strenge voorwaarden gedeeltelijk weer open

Den Haag - De Haagse markt is vrijdagochtend weer gedeeltelijk open gegaan.


Woensdagmiddag bezocht burgemeester Remkes de Haagse markt en zag dat men zich niet aan de maatregelen hield (1.5 meter afstand).

De burgemeester besloot de Haagse markt direct te sluiten. Agenten, bedrijfshulpverleners en toezichthouders hebben de Haagse markt toen diezelfde middag leeggeveegd. 

Omdat de Haagse markt een belangrijke voedselvoorziening is voor Hagenaars is besloten om de markt gedeeltelijk en onder streng toezicht weer gedeeltelijk open te stellen. 

Donderdagavond heeft de Veiligheidsregio een speciale Corona noodverordening gepubliceerd. Met de noodverordening kan er nu daadwerkelijk beboet worden, waar eerder alleen het 'aanspreken op het gedrag' en 'een beroep doen op gezond verstand' mogelijk was.

De Haagse markt ging vrijdag om 09:00 uur open in verkleinde vorm. De Gemeente Den Haag noemt het de 'Haagse foodmarkt', omdat alleen voedselkramen open mogen.

Er waren dranghekken geplaatst. Een fors aantal particuliere beveiligers, toezichthouders en politieagenten hielden toezicht op de naleving van de maatregelen en de voorwaarden waarop de Haagse markt open mocht gaan.

De Gemeente Den Haag zal toezichthouders inzetten om belangrijke 'hotspots' (plekken waar veel mensen samenkomen) extra in de gaten te houden. Vorige week werden de maatregelen ook al genegeerd in Den Haag, toen werd er onder andere een groepsles boksen op het strand van Scheveningen gegeven. 

Video en foto's: Donny Kooistra

msGk17.JPG

eUEesZ.JPG

uQniNL.JPG

GPL9J2.JPG

HcZTWt.JPG

6qpa4N.JPG

hSeWqc.JPG

9iDaKp.JPG

Zp9EmC.JPG