Corona noodverordening genegeerd, politie grijpt in op het Kaapseplein | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Corona noodverordening genegeerd, politie grijpt in op het Kaapseplein

Den Haag - Ondanks de corona noodverordening was het zaterdagmiddag toch druk op het Kaapseplein.


Ondanks diverse oproepen van het kabinet, de landelijke politie, lokale bestuurders en overheidsinstanties verzamelden zich er zaterdagmiddag groepen mensen op het Kaapseplein. Deze groepen hielden geen rekening met de 1,5 meter afstand. 

Agenten en handhavers kwamen naar het Kaapseplein en hebben opgetreden.

Agenten hebben de eigenaar van een supermarkt op het Kaapseplein vriendelijk maar dringend verzocht om de supermarkt tijdelijk te sluiten. De supermarkt heeft volgens de politie een aantrekkingskracht en zorgt ervoor dat mensen hun gekochte voedsel op het Kaapseplein nuttigen. Supermarkt Duman heeft besloten om het verzoek van de politie te honoreren, en de deuren vandaag te sluiten.  

Een bewoner laat aan één van onze fotografen een foto zien van een groep mensen voor een café. Hij laat weten dat er de afgelopen continue groepen jongeren voor de deur hangen. 

Met een speciale drone heeft de politie boven het Kaapseplein gevlogen. Uit deze drone kwam geluid en werd er in meerdere talen omgeroepen dat er 1.5 meter afstand gehouden moet worden en dat het verboden is om met drie of meer personen bij elkaar te staan.

Vorige week werd er door de Veiligheidsregio een noodverordening gepubliceerd. Met de noodverordening kan er nu daadwerkelijk beboet worden, waar eerder alleen het 'aanspreken op het gedrag' en 'een beroep doen op gezond verstand' mogelijk was. Politie en gemeentelijke handhavers hebben nu de mogelijkheid om boetes uit te delen.

Eerder vorige week werden de maatregelen ook al massaal genegeerd op de Haagse markt. Burgemeester Remkes besloot toen de Haagse Markt meteen te sluiten. De Haagse Markt mocht afgelopen vrijdag, in verkleinde vorm en onder strenge voorwaarden, weer gedeeltelijk open

Afgelopen zondag was het druk op het strand van Scheveningen. Er werd toen onder andere een groepsles boksen gegeven. De maatregelen zijn bij deze mensen wel doordrongen, op het strand en de boelevard van Scheveningen was zaterdagmiddag rustig. 

Video en foto's: Donny Kooistra en Daan van den Ende

gJmboH.JPG

mhR0Sn.JPG

bQkRP7.JPG

mzYgMW.JPG

X3JHn2.JPG

kQbsGb.JPG

1ZbL9c.JPG

Dgf9K5.JPG

tShZuS.JPG

0hpW8V.JPG

jPYx3N.JPG

onVNgj.JPG

ajwod5.JPG

WEB5WA.JPG

s1V5PS.JPG

b4RbrI.JPG

bLVNPU.JPG

G3V0sR.JPG

ARcSuB.JPG

1nc6SC.JPG

vcf2d0.JPG

jkSgSx.JPG

Ur7yqM.JPG

pO9D1I.JPG

77Ij0j.JPG

IksqwD.JPG

dmZDpA.JPG