Anti-lockdown demonstratie beëindigd in Den Haag | Regio15.nl

Anti-lockdown demonstratie beëindigd in Den Haag

Den Haag - Mensen die tegen de 'intelligente lockdown' zijn hebben vannacht in Den Haag anti-teksten gekrijt.


Met krijt zijn er op de stoepen onder andere de teksten “vrijheid nu”, “stay free”, “unlock now” en “stop lockdown" geschreven.

De teksten zijn geschreven voor de ingang en op het plein van winkelcentrum Leyweg (waar overigens vandaag een markt is) en bij de ingang van het Zuiderpark.

Bij het Zuiderpark heeft de politie enkele keren moeten optreden omdat het er te druk was.

Eerder werden er ook al teksten gekrijt in het Zuiderpark. In opdracht van de Gemeente Den Haag zijn de teksten toen diezelfde ochtend weggespoten door een bedrijf.

Wie er achter de actie zit is niet bekend. Eerder was er ook al een anti-lockdown demonstratie op het Plein in Den Haag. 

Vandaag om 12:00 uur werd er door mensen tegen de 'intelligente lockdown' een demonstratie gehouden. De demonstratie was niet aangemeld.

[Tekst loopt door onder de foto's]

Video en foto's: Donny Kooistra

99zDgj.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

r5Km9D.JPG

FmQLm0.JPG

A4gimd.JPG

M9pxrf.JPG

IYW2Ru.JPG

Den Haag - Een handjevol demonstranten kwam naar het Malieveld toe. Om 12:00 uur verzamelden demonstranten zich daar. Of dezelfde demonstranten eerder vanmorgen de anti-lockdown leuzen op stoepen door Den Haag hebben gekrijt is niet bekend.

De demonstratie was niet vooraf aangemeld. De burgemeester van Den Haag heeft desondanks de Koekamp als locatie aangewezen voor de demonstratie 

De politie was met veel eenheden aanwezig en roept de demonstranten op om 1.5 meter afstand van elkaar te houden. Toen de demonstranten ondanks de eis om op het Koekamp te blijven naar het Binnenhof wilden gaan, werd de Mobiele Eenheid (ME) ingezet. Hondengeleiders, paarden en agenten hebben de demonstranten terug naar het Koekamp gestuurd.

Burgemeester Remkes heeft daarna opdracht gegeven tot het beëindigen van de demonstratie, omdat men zich dus niet aan de aanwijzingen houdt. Wie niet aan de vordering voldoet wordt aangehouden.

Uiteindelijk heeft de Mobiele Eenheid (ME) ongeveer 80 demonstranten 'ingesloten' en aangehouden. De HTM heeft bussen geregeld waarin de demonstranten naar het politiebureau vervoerd kunnen worden.

Video en foto's: Dejan Jeremic, Sebastiaan Barel, Bob van Keulen en Herman vd Woude

uKB0kD.JPG

U8ciyr.JPG

waTMjb.JPG

soYmHS.JPG

F6NVNs.JPG

CjPPC2.JPG

RTAyrc.JPG

3s2Wpk.JPG

yCx9ZV.JPG

EZTd46.JPG

mhelRh.JPG

NvrTJH.JPG

Ajc2wh.JPG

W6XNh5.JPG

vzJhzk.JPG

dHmNrN.JPG

6dRekC.JPG

1Yc5Fj.JPG

TwlvFP.JPG

gaFpGY.JPG

VpFWJH.JPG

7Za8sS.JPG

KXyhPQ.JPG

dmz2Tq.JPG

XnNgj6.JPG

nkmhUe.JPG

aXoQTW.JPG

sUQg0K.JPG

hNaBjc.JPG

8QCzY1.JPG

pzJLBr.JPG

vSO9an.JPG

WXdv38.JPG

ObsSdP.JPG

ebtoA2.JPG

72bQUn.JPG

lH6g7Z.JPG

vJDHCQ.JPG

fVgRYp.JPG

qCaI6r.JPG

hydVM4.JPG

Hunhj9.JPG

FlArNy.JPG

jIkuNW.JPG

9rr1sV.JPG

cA7Ph0.JPG