Met iets teveel 'Samen'; restaurant ontruimd en gesloten | Regio15.nl

Met iets teveel 'Samen'; restaurant ontruimd en gesloten

Den Haag - All-inclusive restaurant 'Samen' langs de Brasserskade is zaterdagavond ontruimd en gesloten vanwege de drukte.


Het wereldrestaurant Samen is sinds 1 juli weer geopend. Op de website laat het restaurant weten de RIVM richtlijnen na te leven, maar zaterdagavond was het er toch te druk. De politie besloot het restaurant te ontruimen.

Restaurant Samen is een restaurant waar gasten tegen een vaste prijs onbeperkt gebruik kunnen maken van het internationale buffet, de frisdrankenbar, koffie, cappuccino en thee.

Gasten moesten het restaurant verlaten. Hoeveel gasten er exact in het restaurant aanwezig waren is niet bekend; maar volgens ooggetuigen zou het om honderden mensen gaan.

Volgens de politieagenten die ter plaatse waren is het restaurant al meermaals gewaarschuwd. Gasten bevestigen het beeld van de politie, en geven aan dat het veel te druk was in het restaurant. 

De gasten hebben een deel van hun geld teruggekregen. Een woordvoerder van de gemeente Den Haag bevestigt dat het restaurant al twee keer eerder was gewaarschuwd. Eén keer mondeling, en een tweede keer via een officiële brief. 

Update 28 september 2020: Burgemeester Jan van Zanen heeft besloten dat het restaurant twee weken gesloten moet blijven. Bij eerdere controles bleek dat in het restaurant geen looproutes gemarkeerd waren en dat verschillende grote groepen bij elkaar aan tafel zaten zonder 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Daarnaast waren dispensers met desinfectievloeistof leeg en waren meer dan 150 personen in een ruimte. Bij een hercontrole begin september was er nog steeds geen duidelijke looproute aangebracht en ook ontbrak er een kuchscherm bij de balie. Afgelopen zaterdagavond werd bij een controle duidelijk dat de maatregelen niet werden nageleefd en werd het restaurant ontruimd. Van de aanwezige gasten, rond 250 personen, konden slechts 19 ingevulde formulieren met contactgegevens worden getoond.

Video en foto's: Daan van den Ende

uF9yAP.JPG

uMZMNI.JPG

KOhzKH.JPG

AnEAG1.JPG

Kq4qPi.JPG

Kz5Uqk.JPG

12hwEr.JPG

wIwauy.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

A58p5M.JPG

wesHI7.JPG

ciFIvz.JPG

C8dxWR.jpeg

YKOXCx.JPG

c8K9nb.JPG

lUvns4.JPG