Lawaai demonstratie bij het ministerie tegen de coronapas | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Lawaai demonstratie bij het ministerie tegen de coronapas

Den Haag - Tegenstanders van de 'coronapas' hebben zich vanavond verzameld op en rond de Turfmarkt.


Om 19:00 werd vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid weer de zoveel-wekelijkse persconferentie over de corona maatregelen uitgezonden.

Daarbij werd aangekondigd dat een aantal maatregelen zouden vervallen. Maar daarentegen is bepaald dat voor toegang tot horeca, bioscoop of theater een 'corona bewijs' nodig gaat zijn.

Met de coronapas toon je aan hetzij gevaccineerd te zijn, hetzij recent negatief getest, hetzij hersteld van corona.

De demonstranten stellen dat (ondanks de mogelijkheid om een test te laten doen om daarmee toegang te krijgen) gevaccineerden hiermee bevoordeeld worden, en dat er daardoor een 'medische ongelijkheid' in de samenleving ontstaat. Dat mensen die zich om wat voor reden dan ook niet willen laten vaccineren, door de maatregel dus buitengesloten worden.

Om hun standpunt kracht bij te zetten wilden de demonstranten door middel van een lawaaidemonstratie de persconferentie verstoren. De politie had hen echter op enige afstand van het ministerie gezet. Desondanks werd er vanaf de aanvang van de persconferentie veel lawaai gemaakt met megafoons, fluitjes, potten en pannen, toeters etc.  Het was waarschijnlijk de bedoeling om hoorbaar te zijn tijdens de live uitzending. De demonstratie was overigens niet aangemeld.

(tekst loopt door onder de foto's)

Video en foto's: Sebastiaan Barel, Rene Hendriks, Herman van der Woude en Danny Botman

A3NDl2.JPG

GhGoxd.JPG

m5X6sX.JPG

vKRx5s.JPG

4Y8z1a.JPG

Yl8RiP.JPG

rAuALp.JPG

mxFYrz.JPG

OfVBru.JPG

l4gOoO.JPG

7D8soZ.JPG

MzYMcP.JPG

mTNe9z.JPG

9sWUuQ.JPG

eVylRx.JPG

oMy5V1.JPG

rdHDoX.JPG

948Oat.JPG

HYo15T.JPG

0ZzbYo.JPG

NntVXS.JPG

icHzMT.JPG

ZzaTdy.JPG

Na de persconferentie liepen de demonstranten naar de Schedeldoekshaven, waar de uitgang van de parkeergarage van het ministerie ligt. De demonstranten hoopten daar premier Rutte of minister de Jonge te treffen bij hun vertrek uit het ministerie. Hier werden rookbommen en vuurwerk afgestoken.

Toen demonstranten een dienstauto die uit de parkeergarage kwam belaagden en één van de demonstranten met een protestbord op de motorkap sloeg, trad de politie op. Minister de Jonge had toen al aan de andere kant te voet het ministerie verlaten. Ook premier Rutte heeft inmiddels het ministerie verlaten. Daarbij zou een demonstrant met een bord op één van de passerende voertuigen hebben geslagen.

rSweLg.JPG

x1ZvaA.JPG

vb2DrX.JPG

78DuCd.JPG

9uleCW.JPG

x1ZvaA.JPG

HZu1N7.jpg