Anti-coronapas mars door de stad | Regio15.nl

Anti-coronapas mars door de stad

Den Haag - Ook vandaag hebben demonstranten tegen corona maatregelen weer afgesproken in Den Haag


Ditmaal gaat het om een groep die verzamelt bij station Den Haag Hollands Spoor, en vanaf daar te voet naar de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg wil lopen.

Zoals vaak wordt er via sociale media opgeroepen om bij elkaar te komen, maar is er officieel geen organisator. Dat betekent dus ook dat de mars niet is aangemeld bij de gemeente, en dat er geen afspraken zijn gemaakt t.a.v route, tijdstippen en dergelijke.

De groep wil demonstreren tegen de ongelijkheid die volgens hen ontstaat doordat binnenkort een 'corona bewijs' getoond moet gaan worden om toegang te krijgen tot horeca, musea en theaters. Zo'n bewijs kan verkregen worden door gevaccineerd te worden, door een PCR test te ondergaan, of door aan te tonen dat de houder recent is hersteld van corona.

De demonstranten weigeren om diverse redenen gevaccineerd te worden, en hebben ook geen zin om telkens weer een test te moeten ondergaan zodra ze uit willen gaan. Zij stellen dus door de invoering van de toegangscontrole effectief buitengesloten te worden.

Foto's en video: Rene Hendriks, Sebastiaan Barel en Herman van der Woude

tdiLI5.jpg

Nadat de groep rond half twee heeft verzameld op het Stationsplein, worden de demonstranten door de politie omsingeld. Volgens de politie betreft het een niet aangemelde demonstratie en moet er eerst overleg worden gevoerd met de burgemeester van Den Haag om te bepalen in hoeverre de demonstratie gefaciliteerd kan worden.

kCxyTy.JPG

ycZK4H.JPG

eEG6xo.JPG

nMekGW.JPG

7Kj6uC.JPG

42v0g9.JPG

7rTVTt.jpg

WyqTSN.JPG

Rond kwart voor twee meldt de politie dat de burgemeester toestemming heeft gegeven voor de protestmars naar de Tweede Kamer, onder voorwaarde dat deze plaatsvindt onder (bege)leiding van de politie. Die bepaalt de route dus.

elCQeC.JPG

ymV0y0.JPG

fh5j7d.JPG

Lx2KpI.JPG

AkE6rs.JPG

4XeVPQ.JPG

01Z82z.JPG

2HZefl.JPG