Hoppa, gewoon een spanbandje ertussen en gaan | Regio15.nl

Hoppa, gewoon een spanbandje ertussen en gaan

Leidschendam / Delft - Een motorrijder met kennelijke pech had een creatieve oplossing bedacht.


Door simpelweg twee stukken van een gammel spanbandje aan elkaar te knopen en zich daarmee te laten slepen naar huis, stond de motorfiets alvast dichter bij huis. Althans: dat was het snode plan.

Het koppel was in ieder geval afkomstig van Leiden en werd gespot op de A4 t.h.v. de afrit Leidschendam. Maar in plaats van die eerste afrit te nemen, besloten de twee om de rijbaan over te steken om de weg over de hoofdrijbaan van de A4 te vervolgen richting Rotterdam. Daar hoorden de voertuigen immers thuis.

Dat je daarbij een aantal van de druktste verkeerspleinen van Nederland moet doorkruisen, maakte blijkbaar niet zoveel uit. Zo werden het Prins Clausplein en het verkeersplein Ypenburg ook nog even 'genomen'; en het verkeersplein Kleinpolderplein stond dus ook nog op het programma.

Eén van onze voertuigen was er inmiddels als buffer achter gaan rijden; met signaalverlichting aan de achterzijde aan om op het achteropkomende verkeer zoveel mogelijk te waarschuwen voor de auto en motor die al slingerend met 50 tot 60 kilometer per uur de drukke rijstroken kruisten. Die oversteekjes leverde een aantal behoorlijke gespannen verkeerssituaties op; waarbij het meer geluk dan wijsheid was dat er geen aanrijdingen zijn ontstaan.

Bij de afrit Delft-Noord vonden de twee het blijkbaar toch te link worden en zijn zij op de vluchtstrook gestopt. De politie heeft de beide bestuurders meegenomen, de afrit en de snelweg af. Er zal ongetwijfeld een gesprek gevolgd zijn over 'bel een sleper, en laat die je naar huis brengen' en dergelijke.

Video en foto's: Rene Hendriks


w 20150712 A4 A13 3

w 20150712 A4 A13 1