Een groep heel enge mannen op motoren.. | Regio15.nl

Een groep heel enge mannen op motoren..

Den Haag - Omstanders wisten niet wat ze zagen, vanmiddag op straat in Den Haag.


Een groep van zo'n 80 motorrijders reed zaterdagmiddag door het centrum van de stad. Dat zou op zich al een bezienswaardigheid zijn, ware het niet dat een aantal van hen schijnbaar bloederige wonden hadden en met messen rondliepen.

Nu worden groepen motoren nog wel eens geassocieerd met motorbendes en criminaliteit, maar deze groep niet. Het ging om een groep van 'Super Moto Zuid Holland'; een groep motorliefhebbers die een ludieke stunt in Halloweenstijl hadden georganiseerd.

De politie was alleen 'not amused'. Niet alleen waren zij niet vooraf op de hoogte gebracht, maar het vermoeden bestaat dat de soms 'bloederige acteurs' kinderen flink de stuipen op het lijf konden jagen. Bovendien werden er een aantal verkeersovertredingen gemaakt door de groep, zoals het door rood rijden als de groep door het verkeerslicht gescheiden dreigde te gaan worden. De politie probeerde de motorrijders continue 'in het vizier' te houden, maar door slimme acties van de motorrijders lukte dat niet altijd.

Op de Prinsegracht stond de groep stil en maakte een hoop lawaai met de uitlaten van de motoren, ook werden er 'wheelies' (rijden op één wiel) en 'burn outs' gemaakt. De motorrijders trokken daarmee veel bekijks.

De groep reed van X naar Y, en eindigde uiteindelijk op het Kurhausplein. Daar werd afscheid genomen en ging iedereen weer zijn weg. Waarschijnlijk gaan een aantal van de deelnemers later nog aan dit motor evenement herinnerd worden, in de vorm van een enveloppe van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB).

Er zijn tot zover bekend geen aanhoudingen verricht.

Video en foto's: Donny Kooistra

w IMG 3691

w IMG 3700

w IMG 3708

w IMG 3711

w IMG 3719

w IMG 3714

w IMG 3734

w IMG 3736

w IMG 3735

w IMG 3745

w IMG 3747

w IMG 3752B