Rood kruis, vluchtstrook: Wat is het verschil? | Regio15.nl

Rood kruis, vluchtstrook: Wat is het verschil?

Waddinxveen - Niet alleen een gesloten spitsstrook is verboden toegang, ook een vluchstrook is niet de bedoeling om over heen te rijden...


Afgelopen december deed een bestuurder van een Mercedes-Benz onvrijwillig mee aan de quiz 'Hoe komt u op Regio15.nl' en won de hoofdprijs: Een eervolle vermelding mét videobeelden.

Deze nieuwe onvrijwillige deelnemer reed op de A12. Bij een ongeval tussen Waddinxveen en Zevenhuizen stond een file naar aanleiding van 3 afgesloten rijstroken.

Ter hoogte van Gouda was bij een ongeval een auto over de kop geslagen. Meerdere ambulances, waaronder één uit Haaglanden, zijn ter plaatse gekomen.

In de file tussen Reeuwijk en afrit Gouda hadden enkele personen geen trek in file en zagen vrij toegankelijk asfalt aan de rechterzijde. Helaas voor (zeker) één persoon was er nog een voertuig dat over die rijstrook kan, maar ook mág rijden: Eentje met blauwe flitsers en een stop-bord - de politie. 

Kosten van de privé-strook voor enkele honderden meters: Driehonderd en zeventig euro.

Wilt u kandidaten aanmelden voor onze reeks rood kruis- en vluchtstrookrijders, dan kunt u uw dashcam-video's uploaden via ons WeTransfer-kanaal. Graag wel onder vermelding van waar het heeft plaatsgevonden.

Video: Wouter

Foto's: Josh Walet - Zie het item bij MediaTV voor meer informatie.

w Josh a121

w Josh a122