De oudjes zorgen voor overlast | Regio15.nl
DutchEnglish

De oudjes zorgen voor overlast

Oldtimers-KOPt-Oldtimers-Machiel-14Den Haag - Een demonstratie van bezitters van oude auto's heeft aan het begin van de middag flink wat verkeersoverlast veroorzaakt op de toegangswegen.

De eigenaren verzetten zich tegen het afschaffen van de vrijstelling van motorrijttuigenbelasting op oldtimers. Als er weer motorrijtuigenbelasting betaald moet gaan worden, wordt het mogelijk te duur om een oude auto te bezitten en daar weinig mee te rijden. Dat zou kunnen betekenen dat het aantal oude auto's dat in de handen van liefhebbers is, drastisch afneemt.

Er was afgesproken om te verzamelen op de parkeerplaats van het Louwman Museum op de Benoordenhoutseweg. Maar die locatie bleek al snel niet in staat om de toevloed van bolides te kunnen verwerken. Dat betekende dat de N44/Rijksstraatweg al snel volliep met allerhande bejaarde auto's.

De politie en organisatie besloten daarop om uit te wijken naar het Malieveld. Daar was wel voldoende ruimte om alle auto's neer te zetten. De bijeenkomst had al snel het karakter van een clubdag: allerhande liefhebbers die met de camera in de aanslag rondliepen om te kijken wat voor oud blik er allemaal stond opgesteld. Kijken en bekeken worden, dus.

Maar er moest natuurlijk ook gedemonstreerd worden. Daarom liepen een groep van naar schatting 200 man naar het Plein, begeleid door de Mobiele Eenheid. Daar werd kort gedemonstreerd en een petitie aangeboden. 

Video: Ruben van Essen


Foto's:  Machiel Janssen, Ruben van Essen en Rene Hendriks

w-Oldtimers-Machiel-1

w-Oldtimers-Machiel-2

w-Oldtimers-Machiel-3

w-Oldtimers-Machiel-4

w-Oldtimers-Machiel-5

w-PEEN4451

w-Oldtimers-Ruben-1

w-Oldtimers-Machiel-6

w-Oldtimers-Ruben-2

w-Oldtimers-Machiel-7

w-Oldtimers-Ruben-3

w-Oldtimers-Ruben-5

w-Oldtimers-Machiel-8

w-Oldtimers-Ruben-6

w-Oldtimers-Machiel-9

w-Oldtimers-Ruben-7

w-Oldtimers-Pano

w-Oldtimers-Piet

w-Oldtimers-Machiel-10

w-Oldtimers-Ruben-8

w-Oldtimers-Machiel-11

w-Oldtimers-Ruben-9

w-Oldtimers-Machiel-12

w-Oldtimers-Machiel-13

w-Oldtimers-Ruben-10

w-Oldtimers-Ruben-11

w-PEEN4506

w-Oldtimers-Machiel-14

w-Oldtimers-Ruben-13