Demonstratie bij ICC tijdens rechtszitting Laurent Gbagbo | Regio15.nl

Demonstratie bij ICC tijdens rechtszitting Laurent Gbagbo

Den Haag - Een grote groep Afrikanen demonstreert vandaag bij het International Criminal Court (ICC) aan de Oude Waalsdorperweg tijdens de rechtszitting van o.a. Laurent Gbagbo.


Vandaag worden Laurent Gbagbo (ex-president Ivoorkust) en Charles Blé Goudé (voormalig politiek leider in Ivoorkust) door de aanklager geinformeerd over de precieze aanklachten die tegen hen zijn ingediend.

Aanhangers van Charles Blé Goudé, maar voornamelijk Laurent Gbagbo zijn massaal op komen dagen naar een terrein grenzend aan het terrein van het ICC. Met onder andere een groot scherm en veel muziek proberen zij 'hun' president te steunen.

Veel sympathisanten zijn speciaal vandaag vanuit Afrika en uit Frankrijk afgereisd naar Den Haag, om bij deze zittingsdag aanwezig te kunnen zijn.

De politie is ter plaatse met meerdere eenheden van het Parate Peloton om de demonstratie in goede banen te leiden. Enkele sympathisanten mochten korte tijd voor de deur van het gebouw zelf demonstreren, waarna zij in overleg met de politie terug zijn gegaan naar het 'grote' terrein aan de achterzijde, nabij het TNO-terrein.

Video en foto's: Rene Hendriks en Dejan Jeremic

kk8Fb5.JPG

CvecIP.JPG

gXpCog.JPG

M2eEqn.JPG

llanI5.JPG

67nRnH.JPG

yFJu1L.JPG

fLaJgb.JPG

umXRlv.JPG

vkUPRF.JPG

B8xlqf.JPG

qrC6mD.JPG

90IP8y.JPG

2MRHGE.JPG

2A6Pt2.JPG

PqUZMc.JPG

h1lg2n.JPG