Zes aanhoudingen na oproep tot demonstratie | Regio15.nl

Zes aanhoudingen na oproep tot demonstratie

Den Haag - De aankondiging van een mogelijke demonstratie, die zou plaatsvinden op de Hoefkade, zorgde voor veel berichtgeving op zowel social media als oploop in de omgeving van de Hoefkade.


Na de inbeslagname van een mobiele telefoon van een 16-jarig meisje, op donderdag 4 februari, ontstonden de afgelopen dagen verschillende berichtgevingen in de (social) media. Vervolgens circuleerde zaterdag op social media een aankondiging van een demonstratie om 16.00 uur op de Hoefkade.

In gesprek met de afzender van deze aankondiging gaf de politie aan dat, op last van de burgemeester, demonstreren op de Hoefkade niet was toegestaan. Wel werd het alternatief geboden om te demonstreren in het Huygenspark.

Tot een daadwerkelijke demonstratie kwam het niet, maar er verzamelden zich wel tientallen personen op de Hoefkade en op het Hobbemaplein. Op de Hoefkade hielden agenten drie mannen (25, 29 en 30 jaar) aan, omdat zij geen gehoor gaven aan de oproep van de politie om de locatie te verlaten.

In de buurt van het Hobbemaplein hielden agenten nog eens drie jongens van 14 jaar uit Den Haag aan voor openlijk geweldpleging. Het drietal gooide stenen naar een voorbij rijdende tram en gooide een ruit in van een abri. De politie bracht alle verdachten naar het politiebureau voor verhoor. In de wijk sneuvelde ook een winkelruit. 

Video: Ferrie van der Geer


Foto's: Nick van Mourik, Ivar Gieles

mFLKy2.JPG

zom176.JPG

B500Is.JPG

Anljhd.JPG

fI90BY.JPG

juV0Ue.JPG

HWPhLM.JPG

sCe9Xr.JPG

IEQcfa.JPG

CRKf9O.JPG

LFjkxi.JPG