"Miami Vice" in de Haagse grachten bij Pegida demonstratie | Regio15.nl

"Miami Vice" in de Haagse grachten bij Pegida demonstratie

Den Haag - Opmerkelijke taferelen bij de maandelijke Pegida demonstratie, vandaag.


Zoals gebruikelijk hadden de tegenstanders van de Pegida beweging weer wat acties op touw gezet om hun tegengeluid te laten horen; ondanks dat zij geen toestemming voor een tegendemonstratie hadden. En dus worden ze op zo'n moment aangehouden, net zoals bij de demonstratie een maand geleden

Om dat aanhouden voor de politie zo moeilijk mogelijk te maken, kozen de AFA-aanhangers er deze keer voor om met gehuurde kano's vanaf het water te demonstreren. En inderdaad konden ze daardoor een minuut of wat luidkeels leuzen schreeuwen.

Het geluk van de politie was, dat er ook net een rondvaartboot met toeristen langskwam. De politie vorderde de boot en liet de toeristen uitstappen. Daarna namen politiemensen op de boot plaats en kreeg de schipper de opdracht om de achtervolging in te zetten. De AFA demonstranten peddelden inmiddels 'op hoge snelheid' in hun kano's er vandoor.

Op de Zwartekade (ter hoogte van de Hekkelaan) haalde de 'politieboot' de demonstranten in. Eén van de twee kano's werd daarbij overvaren, en de inzittenden kwamen in het water terecht. Eén van de twee inzittenden kon zich net nog aan de boeg van de snelvarende rondvaartboot vastklampen, en werd snel door de politiemensen binnenboord gehaald.

De andere kano werd een stuk verderop tot stoppen gedwongen, maar de inzittenden daarvan hielden de kleren wel droog.

Alle vier de AFA demonstranten zijn aangehouden en naar het bureau overgebracht. De half gezonken huurkano is aan de kant gehaald, maar waarschijnlijk is deze na een schoonmaakbeurt en een dagje drogen weer bruikbaar.

De schipper van de rondvaartboot heeft de toeristen na enige tijd weer opgepikt bij de Pegida demonstratie op de Koekamp. De Pegida demonstranten hebben vanaf de Koekamp een ronde door de stad gelopen. Die tocht is verder zonder incidenten verlopen.

Video: Nick van Mourik

Foto's: Bob van Keulen, Nick van Mourik, Rene Hendriks

7oZWIM.JPG

vehSxU.JPG

l1GHCu.JPG

Le5H3u.JPG

ketavp.JPG

C7DjxT.JPG

qESPYr.JPG

JToKUx.JPG

SPbLuj.JPG

w PEEN5375 1

w PEEN5383

AjkkyO.JPG

w IMG 0037 2

3N4gCW.JPG

hmrJb1.JPG

TJBUQP.JPG

p8fYu4.JPG

gr00NX.JPG

XYjliS.JPG

edBn8Q.JPG

aqkhB6.JPG

iNyjWB.JPG

Iio55N.JPG

2N9I35.JPG