Demonstratie tegen politiegeweld in Den Haag | Regio15.nl
DutchEnglish

Demonstratie tegen politiegeweld in Den Haag

Den Haag - Vandaag vindt in Den Haag een demonstratie plaats tegen politiegeweld.


Dat juist vandaag is gekozen om de demonstreren is niet toevallig: aanstaande donderdag 21 december vindt de uitspraak plaats in het proces rond de twee agenten die terecht staan vanwege de dood van Mitch Henriquez. Ook familieleden van Mitch Henriquez zullen daarom naar verwachting de demonstratie bijwonen.

De demonstratie wordt georganiseerd door Movement X en wordt ondersteund door organisaties van verschillende pluimage zoals Controle Alt Delete, Internationale Socialisten, Revolutionaire Eenheid, Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina, Dekolonisatie Netwerk voormalig Nederlands Indië, Stichting Soul Rebel Movement, Nederland Wordt Beter, Stop Blackface en platform Justice for Mitch Henriquez.

De nabestaanden van Mitch Henriquez en de organisatoren van de demonstratie hebben weinig vertrouwen in een rechtvaardige uitspraak aanstaande donderdag. Anarchisten hebben voorafgaand aan de demonstratie naar eigen zeggen duizenden pamfletten verspreid in de Schilderswijk met een oproep 'om in opstand te komen'.

De demonstratie begint om 13.00 uur op het Koekamp en daar zullen allerlei sprekers het woord voeren. Deze manifestatie wordt gevolgd door een wandeltocht door de binnenstad, die onder andere langs het Vredespaleis voert. De manifestatie zal volgens de planning tot 17.00 uur duren.

In dit item zullen wij u op de hoogte houden van het verloop van de demonstratie. Daartoe zullen steeds tekst en foto's worden toegevoegd.

Foto's: Rene Hendriks, Bob van Keulen, Ferrie van der Geer, Daan van den Ende en Donny Kooistra

De politie is met flink wat personeel aanwezig in de binnenstad.

saDyPN.JPG

BMA8GA.JPG

CwmBwe.JPG

dmUWIq.JPG

h4juCb.JPG

BbsN1N.JPG

Rond 13.00 uur waren er nog niet veel demonstranten. De moeder en een neef van Mitch Henriquez zijn wel van de partij.

PYOtqa.JPG

JxgcBu.JPG

r6orOF.JPG

ACDjS7.JPG

s2rK2t.JPG

qOMKY0.JPG

A42HSN.JPG

YWVrdD.JPG

IG6Azn.JPG

8sR8sw.JPG

bSOXfN.JPG

Rond 13:30 uur zijn de toespraken begonnen.

0yIZTj.JPG

MDRqVO.JPG

nqjx0v.JPG

lOBHgg.JPG

Even voor 14:00 uur is de optocht begonnen. Die voert onder andere langs het Hoofdbureau van politie en het Vredespaleis. Bij het Hoofdbureau zal een krans worden gelegd ter nagedachtenis aan 'allen die omkwamen door politiegeweld'. Er wordt onder andere gescandeerd 'politie, schande, bloed aan je handen' en 'no justice, no peace'. Na de kranslegging is niet - zoals de planning was - langs het Vredespaleis gelopen maar is de stoet meteen teruggekeerd naar het Koekamp. De demonstratie is vredig verlopen.

L0rUWo.JPG

MFhXPO.JPG

VAPu4f.JPG

aZEg3z.JPG

T8VTRl.JPG

9qTMLb.JPG

RbODA2.JPG

cj8lA4.JPG

7zDdBY.JPG

9l5RpO.JPG

TIdEFs.JPG

56Lxs9.JPG

hH4fuw.JPG