Boeren demonstreren weer massaal in Den Haag | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Boeren demonstreren weer massaal in Den Haag

Den Haag- Voor de tweede keer in twee weken demonstreren boeren vandaag in Den Haag tegen de regels en/of maatregelen mbt de beperking van de stikstof uitstoot.


Ook zijn de boeren van mening dat er door de media en politiek een te negatief beeld wordt neergezet van hun beroepsgroep. De boeren vinden dat zij als de grote vervuilers worden afgeschilderd, terwijl daar in hun ogen geen enkele aanleiding toe is, en andere sectoren net zo goed vervuilen.

Net als op dinsdag 1 oktober jl. komen de boeren vanuit het gehele land massaal (vaak per tractor) richting Den Haag. De meesten worden daar rond het middaguur verwacht.

Het was de bedoeling van de boeren dat zij op zouden trekken naar het Binnenhof, om de politici daar te confronteren met hun grieven.

De gemeente Den Haag heeft echter (zoals gebruikelijk) bepaald dat er niet met zware voertuigen gedemonstreerd mag worden op en/of rond het Binnenhof. Om dat te kunnen bewerkstelligen is in dit geval onder andere de hulp van Defensie ingeroepen voor het vormen van afzettingen. Vanmorgen vroeg rond 06:00 trok daarom een colonne zware vrachtwagens met containers van de krijgsmacht de Haagse binnenstad in.

Een vijftiental boeren, dat van plan was om in alle vroegte toch op te rukken naar het Binnenhof, werd op de Utrechtsebaan/Boslaan tegengehouden door de politie. Die is momenteel met de boeren in gesprek. 

Na de briefing zijn de legervoertuigen strategisch rond de binnenstad opgesteld. Op de site van de NOS wordt uitgelegd waarom de inzet van het legermateriaal noodzakelijk was.

Meer informatie en foto's volgt in de loop van de dag

Video en foto's : Rene Hendriks, Nicky Pronk, Olav Spa, Sebastiaan Barel, Nick van der Toorn, Bob van Keulen. Marco Hoope, Rick Juffermans, Nicolas Rijnfrank, Sander van den Berg en via WhatsApp

Via Whatsapp Tiplijn (Avalanche Schouten)

ID3Tvj.JPG

KZr8uN.JPG

yYaTes.JPG

NoIgDY.JPG

2fDdYs.JPG

EBRgHb.JPG

w nicolas1

w nicolas4

w nicolas3

w nicolas5

w nicolas6

WufnYv.jpeg

0NYKQh.jpeg

Op de Utrechtsebaan met de Boslaan zijn vijftien boeren met tractoren staande gehouden door de politie omdat zij dreigden naar het Binnenhof te rijden. De politie is met de boeren in gesprek gegaan.


ewPZxq.JPG

dpvpyg.JPG

GEfaoe.JPG

zuvLkY.JPG

De eerste tientallen tractoren worden ten behoeve van een parkeerplek verwezen naar de busbaan op de Benoordenhoutseweg.

ooxjdx.JPG

OY8vZj.JPG

1cLb6e.JPG

w benoordenhoutseweg

w benoordenhoutseweg2

Ook op het Spui worden vrachtwagens van Defensie ingezet als verplaatsbare barricades.

XdSKwE.jpeg

Op het Scheveningse strand wordt er verzameld door een aantal boeren, zodat men later in colonne kan optrekken naar het Malieveld

tWqnnS.JPG

71WeoA.JPG

PrfUej.JPG

b3lDBI.JPG

Na enige tijd kwamen de tractoren bij het Zwarte Pad omhoog; en vertrokken zij richting binnenstad.

Een groep boeren, die lopend vanaf het Korte Voorhout zich richting het Binnenhof wouden begeven werden door politieagenten van de parate peleton tegengehouden.

 1m0EQB.jpeg

pvCy2y.JPG

4bc3LL.JPG

De eerste boeren hebben inmiddels het Malieveld betreden. En er zijn nog vele boeren onderweg. De protestactie van de boeren wordt ook gesteund door boeren uit België.

Update 11:30: De boeren hebben een 'achterdeur' gevonden om het Malieveld op te komen. Binnen korte tijd staat het hele Malieveld vol met trekkers. 

w 1

w 3

w 4

w 5

w 6

w 8

w 9

w 11

w 13

8ZeymS.JPG

nJQCez.JPG

9rzWdI.JPG

AdBMuW.JPG

mFRDCB.JPG

l4xK13.JPG

E4ooWv.JPG

jHC3v0.JPG

d981Td.JPG

IadDdD.JPG

WTFX1k.JPG

3kUpSA.JPG

w MTV9345b

w MTV9347b

w viawhatsapp1

w malieveld

vXMO0Y.JPG

FSO1se.JPG

10Zffk.JPG

yEGbWY.JPG

6OhPiq.JPG

1kWiEX.JPG

O0udwc.JPG

sIjcls.JPG

VlgVO6.JPG

w marco

4sFllz.JPG

bLVmNj.JPG

zr98QA.JPG

VTTqGJ.JPG

V4SsY9.JPG

w romario2

MCNHmL.JPG

w rk1

w rk3

LrCf6e.jpeg

0HQbf4.jpeg

De snelwegen op en rondom Den Haag zijn vanwege het boerenprotest deels afgesloten. Dit levert een forse verkeersvertraging op. Op de A12 bij Nootdorp had met o.a. met Defensie-voertuigen de gehele rijbaan afgezet, zodat de boeren naar het ADO-stadion werden geleid. Toen de Defensie-voertuigen even opzij werden gezet, maakten de boeren van de gelegenheid gebruik om door de afzetting te rijden en hun weg te vervolgen over de A12.

w rick

w rick2

F0k7l7.JPG

lWhY18.JPG

j9sl7u.JPG

B9ubLG.JPG

7MKlVu.JPG

nuyd7b.JPG 

w romario

Een aantal boeren wisten met hun trekkers tot in de Gravenstraat/Dagelijkse Groenmarkt te komen, niet ver van het Binnenhof. De politie verzamelt zich in de omgeving.

NCC6K4.JPG

hKyQkk.JPG

KZ68sL.JPG

ij0OcN.JPG

0Jpnb1.jpeg

cqwMQ6.JPG

Thierry Baudet en Theo Hiddema van het Forum voor Democratie hebben de verzamelde boeren op het Malieveld toegesproken.

QKoL5M.JPG

4aOP11.JPG

Ook fractievoorzitter Geert Wilders van de PVV heeft de verzamelde boeren op het Malieveld toegesproken.

cwp8hq.JPG

G9aJXy.JPG

yhJLGt.JPG

orbEd8.JPG

CapVzo.JPG

En op zijn beurt was korpschef Erik Akerboom van de politie in de stad om zijn mensen een goede dienst te wensen.

nL5ZGc.jpeg

yulHml.jpeg