Brandschade en 14 aanhoudingen in Escamp | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Brandschade en 14 aanhoudingen in Escamp

Den Haag - Opnieuw hebben een aantal jongeren in de omgeving Volendamlaan/Monnickendamplein brandjes gesticht.


Via social media was opgeroepen om daar samen te komen om 'de boel op stelten te zetten'. Uiteindelijk kwamen ongeveer 50 man opdagen.

Zij daagden de politie uit en staken vuilcontainers in brand. De politie was na afgelopen woensdag zowel zichtbaar als onzichtbaar in de wijk aanwezig.

Op de Hoogkarspelstraat werd een groep van 6 jongens gezien toen ze een container in brand staken en vernielingen aanrichtten. Daarop werden zij door de politie klemgezet, en aangehouden. Het gaat om een 13-jarige jongen uit Den Haag, een 15-jarige uit Leidschendam en drie jongens van 19 en een van 17 uit Zoetermeer.

In de wijk werd verder iedereen gecontroleerd en de identiteit werd vastgelegd; en de eventuele auto werd doorzocht. In een aantal gevallen werd gevorderd dat de bewuste personen nu de wijk moesten verlaten; als ze opnieuw werden gezien zouden ze worden aangehouden. De brandweer reed intussen van containerbrandje naar containerbrandje.

De politie was ook aanwezig in de wijk Laak waar het gisteren behoorlijk onrustig was. Vanavond gebeurde daar niet veel. Hetzelfde geldt voor Duindorp; ook daar bleef het rustig. Op de Evert Wijtemaweg werd brand gesticht tegen de gevel van een houten gebouw. In Escamp bleef de schade uiteindelijk beperkt tot een aantal vuil- en bouwcontainers met brandschade.

Totaal zijn zaterdag over de hele dag in Den Haag negentien personen aangehouden voor onder andere brandstichting en vernieling.

Foto's en video: Marco Zwinkels, Rene Hendriks

P5aBjD.JPG

C9wSIc.JPG

n9FJr6.JPG

iXVRjH.JPG

3TmY0S.JPG

F6XAzX.JPG

32qOLx.JPG

4Z0sys.JPG

wdldrV.JPG

z6CIqT.JPG

eMkdRg.JPG

kFs6yr.JPG

aM2Uot.JPG

LnMBry.JPG

FJ5VN0.JPG

0rOpoW.JPG

qbnIR2.JPG

AedkVh.jpeg

do6Xgc.JPG

TFnjBy.jpeg

TZfuXH.JPG

nKHUuP.JPG

Op de Evert Wijtemaweg werd brand gesticht tegen een houten gebouw. Alleen snel ingrijpen van de brandweer voorkwam erger.

Ta2fJY.JPG

wZ4XFj.JPG

gqyX6k.JPG

miY0i8.JPG