Politie voorbereid op taxi demonstratie op het Malieveld | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Politie voorbereid op taxi demonstratie op het Malieveld

Den Haag - Politie is massaal aanwezig op het Malieveld omdat taxi chauffeurs hebben aangekondigd te willen demonstreren. 


Met het protest willen de chauffeurs aandacht vragen voor de financiële problemen waarin zij (zoals zoveel ondernemers op dit moment) zitten door de corona-crisis. Er wordt minder gereisd, vergaderd en dus ook vervoerd, waardoor hun omzet sterk terugloopt.

De gemeente Den Haag heeft de demonstratie verboden. De politie is dinsdagmiddag met veel eenheden op- en rond het Malieveld aanwezig.

Op iedere hoek van het Malieveld staan politiebussen. Ook is er volgens tipgevers op de WhatsApp-tiplijn (0615151502) de nodige politie gespot op de snelweg. 

Het is onduidelijk wie hem organiseert (waardoor het onmogelijk wordt om afspraken te maken met een organisator); en op dit moment wordt het verzamelen van groepen mensen gezien als een besmettingsgevaar (iets wat daarom verboden is in de nood-verordening).

De chauffeurs zeggen dat zij voornemens zijn om vanwege dat besmettingsgevaar in de auto's te blijven zitten.

 

Foto's: Rene Hendriks en Herman vd Woude

dTvnTM.JPG

OzLXl5.JPG

51ZZA8.JPG

De A12/Utrechtsebaan is dicht 'stad in' vanaf de afrit Bezuidenhout; het verkeer moet daar de afrit af. Daar wordt gescreend; als er voertuigen binnenkomen waarvan men vermoedt dat ze naar de demonstratie willen worden ze aangesproken. 

Update: toen bleek dat er nauwelijks taxi's de stad in kwam rijden, werd rond 12:30 de Utrechtebaan weer 'gewoon' geopend voor al het verkeer.

3IqNVl.JPG

kyoBoX.JPG

sgkIM7.JPG

Lzv5t1.JPG

92R31h.JPG

Politiemensen kijken intussen naar het verkeer wat rechtdoor over de Utrechtsebaan gaat (en dus de rode kruizen negeert). De eigenaren van die auto's kunnen binnenkort een dure brief van het CJIB verwachten.

Ji03uS.JPG

Update 14:00: er zijn slechts een handvol taxi's op komen dagen. Alles wat de stad binnenkomt met een 'blauwe plaat' wordt aangesproken, en bij twijfel teruggestuurd.

pYMQg1.JPG