Rond de 30 man aangehouden na demonstratie | Regio15.nl

Rond de 30 man aangehouden na demonstratie

Den Haag - Bij een 'anti-lockdown' demonstratie in het centrum zijn naar schatting 30 mensen aangehouden.


De groep verzet zich tegen de beperkingen in de bewegingsvrijheid en de sluitingen van winkels en horeca, als maatregel om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Zij willen terug naar het 'oude normaal' van een paar maanden geleden.

Er werden flink wat mensen verwacht. De gemeente Den Haag had daarom meerdere locaties aangewezen waar gedemonstreerd mocht worden, zolang de demonstranten onderling 1,5 meter afstand hielden en er per locatie niet meer dan 30 demonstranten zich zouden verzamelen. Behalve het Koekamp waren ook de Lange Vijverberg, het Malieveld en Plein 1813 als demonstratie locaties aangewezen.

Op het Koekamp bleken zich aanzienlijk meer mensen dan dat te verzamelen. Na een aantal oproepen via de speakers van de organisatie om zich te verspreiden, besloot de politie alles 'boven de 30 man' weg te sturen. De eigenlijke demonstratie met maximaal 30 man mocht dus doorgaan; maar iedereen die er omheen stond werd verzocht te vertrekken. Een deel gaf daaraan gehoor, maar een ander deel deed dat niet. Zij bleven 'hangen' op de kruising Herengracht/Rijnstraat.

Na enige tijd vorderde de politie hen te vertrekken. Toen de groep na een minuut of 15 nog niet in beweging was gekomen, werden zij ingesloten en aangehouden. Zij werden met per 15 man met HTM bussen naar het politiebureau vervoerd; en kregen voor gebruik tijdens de rit een mondkapje aangeboden. Naar verwachting krijgen zij allemaal een boete voor het niet naleven van de corona regels (400 euro).

Video: Sebastiaan Barel, Nick van der Toorn, Rene Hendriks

Foto's: Sebastiaan Barel, Nick van der Toorn, Rene Hendriks, Bob van Keulen, Daan van den Ende

8HrGBS.JPG

rKuPaM.JPG

Iyy6aW.JPG

r779Fb.JPG

82YfG5.JPG

KeArHE.JPG

8JDR0q.JPG

1ILiWq.JPG

NUODp3.JPG

pOsynS.JPG

R8ET23.JPG

YF7ujh.JPG

Vv1JJf.JPG

2fzO6j.jpeg

4yfvxe.JPG

sLk1Hq.jpeg

VJSdRf.JPG

PFSIXM.JPG

XMKdHX.JPG

6nGeTo.JPG

L8UIwI.JPG

Rcd4Zo.JPG

5lUjIh.JPG

0SNof6.JPG

qnRAoP.JPG

UezMVc.JPG

D6CgG6.JPG

SP4sVq.JPG

LYc5aQ.JPG

jpaIAH.JPG

jQYqIv.JPG

sqfP9X.JPG

jlmun7.JPG

oTvsZO.JPG

4DK4mN.JPG

pGqAjD.JPG

ET133f.JPG

KiUQm6.JPG

GYkVtE.JPG

NK2H6s.jpeg

eovxsx.JPG

vrtUft.JPG

QA9Kqc.jpeg

KV7qUc.JPG

uYX5V2.JPG

mEFqu7.JPG

ZBRVH3.JPG

wYQCkU.jpeg

wtmVOz.jpeg