Demonstratie op Malieveld na voermaatregel | Regio15.nl

Demonstratie op Malieveld na voermaatregel

Den Haag - Na het aannemen van de voermaatregel in de Tweede Kamer afgelopen nacht is er vandaag een demonstratie geweest op het Malieveld.


Rond 11:00 bevonden de eerste demonstranten zich op het Malieveld. Enkele demonstranten zijn aangekomen met de trekker en hebben deze onder begeleiding van de politie op de busbaan op de Benoordenhoutseweg geparkeerd.

De vrachtwagens van Defensie stonden op tactische locaties opgesteld, maar de wegen waren niet afgesloten. Vanaf 12:00 zijn politemotoren van Team Verkeer de vrachtwagens gaan 'ophalen'; in colonne reden de vrachtwagens alle posten af waarbij de geparkeerde vrachtwagens achteraan sloten en de binnenstad verlieten.

Enkele uren later waren ook de demonstranten op het Malieveld klaar en zijn zij vertrokken.

De politie was voorbereid op een grootse aanwezigheid van tractoren, zoals vanaf oktober vorig jaar al (gepland en ongepland) enkele malen het geval is geweest, maar de opkomst was aanmerkelijk kleiner dan verwacht.

Ook in andere steden hebben boeren vannacht en vandaag actie gevoerd. Zo hebben boeren onder andere met trekkers over de landingsbaan van Groningen Airport Eelde gereden en werd de snelweg A1 geblokkeerd.

Foto's: Dejan Jeremić en Sebastiaan Barel

OvHuPW.JPG

7lQbiT.JPG

0XIf4u.JPG

GVjiVs.JPG

1NBuQn.JPG

DZ6SRK.JPG

2DgY9G.JPG

aH8LdS.JPG

nkpVQL.JPG

1BCCq4.JPG

p4kofi.JPG

qRgkCL.JPG

ua2ypE.JPG

ldl1I2.JPG