Veel emoties tijdens betoging op de Andries Bickerweg | Regio15.nl

Veel emoties tijdens betoging op de Andries Bickerweg

Den Haag - Vanmiddag werd er op de Andries Bickerweg door Azerbeidzjanen en Armeniërs gedemonstreerd bij de ambassade van Azerbeidzjan.


Terwijl de spanningen tussen beide landen op de Kaukasus oploopt en een oud - maar nooit helemaal opgelost - geschil tussen beide landen dreigt op te laaien, liepen de emoties bij de ambassade eveneens op.

Op het ambassadeterrein hadden zich de Azerbeidzjanen verzameld en een stukje verder achter dranghekken stond een groep Armeniërs. De orde werd bewaakt door een kleine hoeveelheid agenten.

Naarmate de tijd verstreek laaiden de emoties op en er werden minder vriendelijke dingen naar elkaar geroepen. De politiemensen zagen dat het wellicht zou escaleren en hebben versterking opgeroepen.

Die kwam rond kwart voor vijf in de vorm van extra agenten, politie te paard en hondengeleiders. Niets te vroeg, want inmiddels werd en af en toe met flessen gegooid en ging er ook een rookbom af.

De Armeniërs werden vervolgens vriendelijk doch dringend verzocht zich te verwijderen en waar dit niet snel genoeg gebeurde, werd men 'een handje geholpen'. Rond half zes was de rust weergekeerd. Er zijn voor zover bekend geen aanhoudingen verricht.

Video: Sebastiaan Barel


Foto's: Bob van Keulen en Sebastiaan Barel

vVVW4N.JPG

kVWMuN.JPG

bH5jCE.JPG

U7DZpO.JPG

DIx5Vh.JPG

QqIk97.JPG

CHZJQ8.JPG

PY8Bri.JPG

fi5LsT.JPG

6IKmqP.JPG

JsHwH9.JPG

MhtXk2.JPG

iZqweH.JPG

dLPkR4.JPG

PiFJhz.JPG

zxPLbJ.JPG

OgYR7X.JPG

75ZhZc.JPG

4Hut9K.JPG

imkDSL.JPG

SVejvA.JPG

fz64Zl.JPG

e1DokC.JPG

qFLZfC.JPG

i9IYZZ.JPG

CiXrfB.JPG

wQ5iy3.jpeg

3JOga8.JPG

IdKKY9.JPG

ezarJa.JPG

7lXoA7.JPG

1M1b9u.JPG