Demonstratie Samen Voor Vrijheid tegen de Dictatuur | Regio15.nl

Demonstratie Samen Voor Vrijheid tegen de Dictatuur

Den Haag - Opnieuw verzamelt vandaag een groep demonstranten zich op het Malieveld.


Ook zij zetten zich af tegen de beperkingen die we als samenleving opgelegd krijgen in de strijd tegen het coronavirus. Denk aan de spoedwet die de diverse noodverordeningen die uitgevaardigd zijn door de veiligheidsregio's moet vervangen; het 1.5 meter afstand houden en de mondkapjesplicht die op een aantal plekken is ingevoerd.

Waar recent de Lange Vijverberg als demonstratie locatie was aangewezen, is dat ditmaal het Malieveld. Dat betekent waarschijnlijk dat er meer demonstranten verwacht worden dan de vorige keer.

Omdat de 'anti corona beperkingen demonstraties' nog wel eens de neiging hebben om uit de hand te lopen, had de Haagse burgemeester van Zanen ditmaal vooraf gewaarschuwd: 'demonstreren mag natuurlijk, maar bij onrust grijpen politie en ME in'.

De demonstranten zien de polite weer als instrument van onderdrukking en dictatuur. Er is binnen de protestgroepen o.a. veel verontwaardiging over de aanhouding van 'oma' tijdens de recente demonstratie op donderdag, en het optreden van een aanhoudingseenheid (de 'Romeo's') op de Lange Vijverberg.

Als sprekers worden vooraf o.a. Willem Engel van 'Viruswaarheid' en Daniel Gerritsen genoemd.

's-Ochtends verzamelden zich al de eerste demonstranten en werd het podium op het Malieveld opgebouwd. Er is ook al wat politie in de stad aanwezig; o.a. rond het Binnenhof.

Rond 14:00 is de manifestatie begonnen (tekst loopt door onder de foto's).

Video en foto's: Sander Paardekooper en Sebastiaan Barel

Kqn3qH.JPG

jWTPcl.JPG

MgEyG4.JPG

OqN5PQ.JPG

EZD7fG.JPG

YYsp8d.JPG

mKOttx.JPG

GqqSJ4.JPG

Om twee uur vanmiddag is de manifestatie begonnen. Naar schatting rond de 500 tot 1000 demonstranten staan op het Malieveld, en luisteren naar de toespraken. Er is inmiddels ook veel politie op de been; rond het Malieveld, maar bijvoorbeeld ook bij het Binnenhof. De toespraken op het podiun worden afgewisseld met muziek. Rond kwart over vier was de manifestatie voorbij. Deze heeft zonder wanklank plaatsgevonden.

4Y8Xrm.JPG

v7giSe.JPG

nHdCaZ.JPG

ntOWVx.JPG

Zg68bc.JPG

aWZHnD.JPG

GLywwd.JPG

Bb5CAq.JPG

deFuSA.JPG

DStnjb.JPG

0pNV16.JPG

nR4HZh.JPG

o9Kil7.JPG

u5oXbS.JPG

LKFAec.JPG

mBWYxG.JPG

U431Qd.JPG

evIL6G.JPG

bV5qUo.JPG

ipjoBW.JPG

CKyrKp.JPG

O6LnZU.JPG

r8bHqG.jpeg

Even na 16:00 was de demonstratie afgelopen en gingen de aanwezigen terug te lopen naar het station Den Haag Centraal of de Haagse Binnenstad in. Het is tot nu toe rustig; voor zover wij weten zijn er geen confontaties tussen politie en demonstranten geweest. Een aantal demonstranten waren beland op het Plein in Den Haag op de diverse terassen. Politie was uit voorzorg ter plaatse om de groepen demonstranten in de gaten te houden.

aOpFbX.JPG

OxV46F.JPG

D3Lyxu.JPG

PUjeuZ.JPG

ZFbbiZ.JPG

jBOODc.JPG