Actievoerders Extinction Rebellion aangehouden | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Actievoerders Extinction Rebellion aangehouden

Den Haag - Vanmiddag is een tiental actievoerders van Extinction Rebellion aangehouden bij een demonstratie op de Prins Clauslaan.


De demonstratie vond plaats langs de zijkant van het gebouw waar zowel het ministerie van Economische Zaken en Klimaat als het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gevestigd zijn.

De actievoerders hebben met krijtspray op de ramen gespoten, die samen met opgehangen banners een grafiek van de temperatuurstijging op de aarde afbeeldt. De banners zijn opgehangen door vier actievoerders die op het dak waren geklommen.

Deelnemers vertelden dat zij er stonden omdat nu vijf jaar na ondertekening van het Parijs-klimaatakkoord de regering nog steeds onvoldoende doet om het klimaat te beschermen.

Ook werden er pamfletten uitgedeeld waarop hun drie voornaamste punten staan voor de overheid: 1) wees eerlijk over de klimaatcrisis 2) Doe wat nodig is om uitstoot tegen te gaan en 3) laat burgers beslissen over een rechtvaardige transitie.

De actievoerders wilden tot twee uur blijven zitten en gaven aan daarna alles op te ruimen en te vertrekken. De politie wilde niet onderhandelen en vorderde rond één uur dat zij vertrokken.

Omdat de actievoerders hieraan geen gevolg gaven, werden zij aangehouden. Met behulp van een hoogwerker van de brandweer zijn even later leden van het arrestatieteam het dak op gegaan om de overige vier actievoerders aan te houden. Zij gingen allen zonder verzet te plegen mee.

Video en foto's: Sebastiaan Barel, Bob van Keulen en Tozak

q0pssF.JPG

bQP9vb.JPG

j5Hd3r.JPG

XubJ8t.JPG

Rbqm7t.JPG

WoZoyT.JPG

jijtoc.jpeg

LZDwAs.jpeg

3Ac2pq.jpeg

DfAIPe.jpeg

qaUkMg.jpeg

LcslEu.jpeg

fswG3j.jpeg

JtDMS3.JPG

LqQlxg.jpeg

Qa08nz.jpeg

oVsRhx.JPG

jeWfiL.JPG

OCfBB1.jpeg

YpnG5G.JPG

oQnv9H.jpeg

ikqVnX.jpeg

KLZeRL.JPG

R7vrUU.JPG

n0irEq.jpeg

W2H9Yg.JPG

BY9nKF.JPG

ypToqu.JPG

XvJcW7.JPG

L6gKRE.JPG