Enige tientallen demonstranten aangehouden Plein | Regio15.nl

Enige tientallen demonstranten aangehouden Plein

Den Haag - Een groep demonstranten tegen de corona maatregelen verzamelde zich vanmiddag op het Plein.


Dat deden zij zonder vooraf overleg te hebben met de gemeente Den Haag; er was geen kennisgeving vooraf. Zij doen dat onder het motto 'demonstreren is een grondrecht; daar hoeven we geen toestemming voor te vragen'. Probleem was dit keer dat er nu al een (aangekondigde) demonstratie van vakbeweging FNV gaande was op het Plein.

De politie bood de nieuwe aangekomen groep aan om dan op het Koekamp te demonstreren; maar zij weigerden dat. Daarop sloot de politie de groep in in een cirkel rond het standbeeld; midden op het Plein.

Na ongeveer een uur waren er voldoende arrestantenbusjes om de groep gescheiden van elkaar te vervoeren. De politie riep om dat 'iedereen binnen de kring' was aangehouden. Demonstranten en sympathisanten die elders op het Plein staan worden gevorderd weg te gaan; anders worden zij ook aangehouden. Zij werden de Korte Houtstraat in en richting de Hofvijver gedreven.

Naar schatting 20 tot 30 demonstranten die in de kring stonden zijn aangehouden wegens overtreding van artikel 11 van de wet Openbare Manifestaties en naar het hoofdbureau vervoerd. In de Schouwburgstraat werd ook een demonstrant aangehouden; hier voor belediging van de politie.

Aanleiding voor de bijeenkomst was de geplande behandeling van de 'Wet Publieke Gezondheid' in de Eerste Kamer.

Video en foto's: Sebastiaan Barel en Herman van der Woude

Dflxyy.JPG

t6VBpM.JPG

UgL2Dy.JPG

3lFyOF.JPG

QgqgOn.JPG

0EnxKr.JPG

a3Lax4.JPG

Ks6Lqd.JPG

6xJ59N.JPG

WSH8tR.JPG

nODKcs.JPG

VaQ98w.JPG

2w7j5k.JPG

S8XE2j.JPG

EVtU4t.JPG

b4glJ6.JPG

GIvycp.JPG

tL4mlr.JPG

pWSUwu.JPG

gKvv8y.JPG

dyZLQl.JPG

biw6Ez.JPG

ExeFqI.JPG

5BlNca.JPG

4tuKMP.JPG

hJHbBg.JPG

UI8tiN.JPG

3ne13M.JPG

t6C2tF.JPG

FvQ2cZ.JPG