Een kikker op het eilandje in de Hofvijver | Regio15.nl

Een kikker op het eilandje in de Hofvijver

Den Haag - Het eilandje middenin de Hofvijver is moeilijk te bereiken, en verboden gebied. Er komen vrijwel nooit mensen.


Daarom is het feitelijk een heel klein stukje ongerepte natuur; middenin de stad.

De melding dat daar een kikker zit, klinkt dus op zich niet vreemd. Maar in dit geval was het een kikker van een kilo of 75 die aan het demonstreren was. Dan wordt het een ander verhaal; dan val je niet meer onder de beschermde diersoorten, maar word je door de politie aangehouden.

"De kikker" is een veel geziene demonstrante bij demonstraties tegen de corona maatregelen. Ook dit keer wilde zij aandacht vragen voor "de apartheid" die naar haar mening ontstaat doordat mensen ervoor kunnen kiezen zich te laten vaccineren, of dat je ervoor kan kiezen in plaats daarvan regelmatig een coronatest te laten doen. Als je ervoor kiest om beide te weigeren, kan het in de toekomst voor gaan komen dat de toegang tot publieke ruimtes en evenementen geweigerd gaat worden.

Om de rel-kikker te bereiken vroeg de politie hulp van de brandweer. Zij zetten met een boot politiemensen naar het eiland over, waarna de weerbarstige groene eilandbewoner in de boeien geslagen kon worden. De scene werd intussen gevolgd door een flinke groep mensen op de kant.

Waarschijnlijk krijgt de vrouw op het politiebureau een bekeuring, en mag daarna weer gaan.

Foto's en video: Bob van Keulen en Sebastiaan Barel

Q5v801.JPG

D6PUiT.JPG

IDVSvr.JPG

1X3VZA.JPG

TvPBGF.JPG

6XA0jH.JPG

yfu2Ey.JPG

FOgCSf.JPG

IzMDPc.JPG

7QH0FE.JPG

IIwMTC.JPG

ci49Rw.JPG

xlWkVC.JPG

oTPAbB.JPG

DCLZhe.JPG

3UbLgG.JPG