Vierde lawaaidemonstratie op de Turfmarkt | Regio15.nl

Vierde lawaaidemonstratie op de Turfmarkt

Den Haag - Vanavond zal er voor de vierde keer een lawaaidemonstratie worden gehouden tijdens de persconferentie van het Kabinet bij het ministerie aan de Turfmarkt.


Daartoe gedwongen door de sterk oplopende besmettingscijfers en aantallen opnames in de ziekenhuizen, moeten demissionair minister-president Rutte en minister de Jonge eerder dan gepland nieuwe maatregelen presenteren.

Zoals gebruikelijk is een aantal maatregelen al bekend geworden. Zo zal er vanaf overmorgen (zondag 28 november) een avond lockdown zijn vanaf 17.00 uur. Voor de scholen zou gelden dat die open zouden mogen blijven. Alhoewel met name op scholen hoge besmettingscijfers aan de orde zijn.

Ook vanavond zullen de tegenstanders van de Corona maatregelen zich weer laten horen tijdens de lawaaidemo tijdens de persconferentie bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Tijdens de vorige persconferentie, op 12 november jongstleden, werd het protest ontsierd door in het zwart geklede jongeren die met zwaar vuurwerk, stenen en fietsen gooiden. De politie heeft toen de ME ingezet en later op de avond zelfs even het waterkanon.

De politie heeft diverse maatregelen genomen om een herhaling van de onlusten van vorige week te voorkomen. Er is veel politie en een Bijstandseenheid van de Koninklijke Marechaussee op de been.

Klik hier voor onze livestream op Facebook.

(De tekst gaat na de eerste serie foto's verder)

Foto's: Rene Hendriks, Sebastiaan Barel, Herman van der Wouden, Bob van Keulen, Danny Botman, Sander Paardekooper en Nick van Mourik

In het centrum van Den Haag geldt een noodbevel. Rond het ministerie van Veiligheid en Justitie staan veel politiemensen en manschappen van de Koninklijke Marechaussee opgesteld.

wS4ywo.JPG

4sDUmm.JPG

gLki2T.JPG

0NkT7v.JPG

cd8ZrO.JPG

Update 18:45 uur : De eerste demonstranten arriveren op de Turfmarkt

x1ns98.JPG

0eV5HW.JPG

MheZaG.JPG

JML2R3.JPG

fhmM7m.JPG

cN9NYS.JPG

DampJJ.JPG

9muUFN.JPG

Er is veel politie ter plaatse in en rondom de Turfmarkt. De Mobiele Eenheid (ME) staat paraat bij Den Haag Centraal station, en ook de waterwerper staat 'voor de zekerheid' alvast in een onopvallend hoekje de buurt geparkeerd. Tot dusver is het relatief rustig.

s6CRc4.JPG

2Pjcug.JPG

pB6VEv.jpg

F0bUZK.JPG

1Ig3BD.JPG

6yE8GN.JPG

fPDKo1.JPG

MrVmPN.JPG

Tb5ik9.JPG

4ANpFN.JPG

Update 20:00 uur : De lawaaidemo is vreedzaam verlopen. De meeste demonstranten zijn vertrokken naar huis/elders.

tdqscl.JPG

Update 21.00 uur: omgeving Rijswijkseplein lopen groepen jongeren rond die er kennelijk op uit zijn de openbare orde te verstoren. Het noodbevel is daarom uitgebreid.

Jongeren die gefouilleerd worden en wapens of vuurwerk op zak blijken te hebben, worden aangehouden. De rest wordt gefotografeerd, en krijgt daarna het dringende advies naar huis te gaan. Als zij nog een keer in de buurt gesignaleerd worden, worden zij ook aangehouden.

wZsrj3.jpg

yiHh7j.JPG

eh5Ji8.JPG

ySM4EB.JPG

kIcLbJ.JPG

3whixu.JPG