De dagelijkse XR blokkade; dag 20 | Regio15.nl

De dagelijkse XR blokkade; dag 20

Den Haag - Ook vandaag is er weer geen politie te bekennen rondom de Utrechtsebaan.


Dat heeft tot gevolg dat de demonstranten van Extinction Rebellion ongehinderd de tunnelbak van de Utrechtsebaan in konden lopen. Daar blokkeerden zij de rijbaan 'stad uit' ter hoogte van het gebouw van de Tweede Kamer. De rijbaan 'stad in' is nog wel open.

Beelden: Rene Hendriks

TBLFDP.JPG

0k4UPm.JPG

QtJamY.JPG

I6PGqu.JPG

vYRuP5.JPG

GNL2Jr.JPG

lyJIU6.JPG

espF1z.JPG

eSXAlA.JPG

Om 14:00 is er nog niets te zien van politie (behalve 3 agenten op de fiets). Geen ME, geen bussen. Het is goed mogelijk dat op dat moment alle beschikbare politie capaciteit opging aan de gebeurtenissen rond de schietpartijen in Rotterdam.

De demonstranten beginnen daarom na te denken over tenten, avondeten en dergelijke. Er worden ook rek- en strek oefeningen gedaan.

rDChl9.JPG

Yu2HiI.JPG

Om 15:00 is er nog niet geen politie om de demonstranten weg te halen. Een aantal lezen een boek. Vanaf de bovengelegen Clauslaan worden water en eten naar beneden gelaten, via emmertjes en touwen. Een aantal demonstranten vertrekt weer, maar het grootste deel zit nog op de weg.

gJOq6P.JPG

bJ7mIS.JPG

zRh8KJ.JPG

iy3Aw4.JPG

Sv6H2j.JPG

Update 15:00: de groep splitst zich op. Een deel gaat bij de inrit van de Utrechtsebaan zitten, als 'extra buffer' voor de groep die in de tunnelbak zit. Dit omdat met de naderende avondspits er misschien agressie richting de demonstranten gaat ontstaan.

5B6Qmb.JPG

9hn5hb.JPG

Rond 16:30 kwam er toch politie ter plaatse, die zoals gebruikelijk de demonstranten in bussen laadde en naar het ADO stadion bracht. Rond 17:00 was de rijbaan leeg, en naar verwachting kan die dan snel weer open.

1aU1CS.JPG

s5uevw.JPG

ushOAI.JPG