Justice Now protesteert bij Thales | Regio15.nl

Justice Now protesteert bij Thales

Delft - Justice Now (onderdeel van Extinction Rebellion) heeft vanmorgen het kantoor van Thales in het Delfttechpark beklad.


Zij verwijten Thales onderdelen voor militaire toepassingen te leveren aan Israel. Zij vinden dat Thales daarmee mede het geweld wat tegen de Palestijnen in de Gazastrook wordt gebruikt mogelijk maakt.

De groep kwam recent ook in het nieuws door het rood kleuren van de vijver op het Hofplein in Rotterdam; wat ook gedaan werd als protest tegen het geweld tegen de Palestijnen in Gaza.

Als eerste werd de voordeur en voorgevel van het bedrijfspand beklad met nep-bloed. Daarna ging de groep de brandtrap op, en kozen zij positie op het dakterras. Daar werden banners uitgerold. Ze riepen leuzen als "Israel terrorstate", "Palestine will be free from the river to the sea" en "Free free Palestine".

Personeel van de omliggende bedrijven kwam met verbazing kijken naar dit ongebruikelijke tafereel in de straat. Medewerkers van Thales boden de groep koffie aan.

Rond 14:30 zijn de demonstranten door de verzamelde politie van het pand gehaald, en aangehouden. Er zijn volgens de politie tien aanhoudingen verricht.

Beelden: Rene Hendriks

z18wX4.JPG

1x1hxg.JPG

VLBRQz.JPG

KuP1JX.JPG

QLoUmo.JPG

GkPLtV.JPG

M9bwhA.JPG

ibssvA.JPG

15YVwH.JPG

GwQyX6.JPG

Hjy059.jpg

PrlVaO.jpg

SXNSeV.jpg

Hjy059.jpg