Extinction Rebellion blokkeert weer eens de A12 | Regio15.nl

Extinction Rebellion blokkeert weer eens de A12

Den Haag -  Enkele tientallen actievoerders van Extinction Rebellion hebben vanmiddag een rijbaan van de A12/Utrechtsebaan geblokkerd.


Rond het middaguur betraden zij de rijbaan 'stad uit' en namen plaats op het asfalt.

Een groep is op de rijbaan gaan zitten, anderen hadden zich vastgeketend aan enkele fietsen en weer een ander was bovenin een provisorisch bouwwerk te vinden. De actievoerders werden door medestanders van boven toegejuichd.

Het verkeer werd door dit alles aardig in de war geschopt.

De politie keek in eerste instantie toe, maar heeft na enige tijd omgeroepen dat iedereen was aangehouden en dat bij tegenstand geweld zou worden gebruikt.

Met name enkele actievoerders die zichzelf 'in beton hadden gegoten' leverde de politie veel werk op. Ook de actievoerders die zich aan fietsen hadden vastgeketend leverden veel werk op. Er is er zelfs één met fiets en al in een politiebusje gestopt.

Met hulp van een hoogwerker van de brandweer is ook de actievoerder die zich bovenin de stellage bevond naar beneden gehaald. Hierna kon de rijbaan weer worden vrijgegeven.

Aanstaande zaterdag vindt er op deze lokatie een grotere actie plaats van XR. Men wil dan een groot deel van de dag op de rijbaan blijven zitten.

Beeld: Ferrie van der Geer en Nicolas Rijnfrank

QtDmyU.jpg

N9Gbkv.jpg

l5v9Ep.JPG

WQhgVP.jpg

Dzwwdg.jpg

Tkjt7h.jpg

NXu2UB.jpg

VqHIeq.jpg

4r7L67.jpg

B0Nlgi.jpg

KpqF4j.jpg

OoU348.jpg

hftm2s.jpg

XczEo6.jpg

jBo0iT.jpg

Taf0p2.jpg

2KQFgM.jpg

KLeioe.jpg

ir6mFN.jpg

nVfALu.jpg

T1we1V.jpg

qE8Jii.jpg

lCqM1D.JPG

1ki6V6.JPG

qNps6o.JPG